Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов от Враца: ГЕРБ си има премиер, по-добър от мен в момента няма (ВИДЕО)

Политика

Борисов от Враца: ГЕРБ си има премиер, по-добър от мен в момента няма (ВИДЕО)

Борисов от Враца: ГЕРБ си има премиер, по-добър от мен в момента няма (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Две години некадърниците един план не можаха да вкарат, за да вземе България пари. И тези се наричат умни, красиви, професионалисти. И аз говоря само с факти“, заяви пред актива във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ГЕРБ има два варианта, премиер си имаме. Мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството едва ли е най-доброто за момента, не е узрял политическия ни елит“, заяви още Борисов.

Като друг вариант Борисов заяви, че може да се излъчи друг премиер, който да обясни на политическите сили, че катастрофата, която предстои ще чудовищна на страната, а България ще остане извън периферията дори. 

По повод мигрантската криза, която се увеличава, Борисов припомни, че само преди години от ЕС са искали изнесени центрове за мигранти у нас, което щеше да означава хиляди бежанци в Странджа планина. Вместо това обаме и благодарение на редица разговори от негова страна с евролидерите и с Ердоган се е стигнало до решението Европа да плаща на Турция, но мигрантите да стоят там. 

„Без инат може да се направи правителство“, категоричен е Борисов и допълни, че може да се подпише програма с ясни точки, всеки министър да поеме ангажимент за нейното изпълнение, а когато не се справя ще бъде свален от парламента.

„Ако мислят за хората да седнем и да намерим формула. Петков говори за „антикорупционно правителството на малцинството“, но думата антикорупционно с лицата на Кирил Петков и Асен Василев е несериозно. Те нарушиха основните принципи на правовата държава“, заяви още лидерът на ГЕРБ визирайки всички разкрития и решения на Конституционни съд. 

Той допълни, че днес предстои да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ще се предложат два варианта за премиер, но на фона на кризите и хаоса в момента в държавата, той не вижда по-подготвен за поста министър-председател от него. Все пак е склонен да предложи неутрална фигура, за да има стабилност в държавата. 

„Сега е момента да разсечем този възел. Няма значение кой ще вземе мандата като има разписан документ. Радев правилно казва, който не е доволен от служебното правителство да си състави кабинет. Но те и тук се показаха, как искат да си назначават и ДАНС, НСО, всички служби, ако може и главен прокурор да си назначат и за всички да отговаря Кирил Петков. Ако може той да си е свидетел и арестуващ, това е върховенството на закона според тях“, каза още Борисов.

„Благодаря на лидерите на ХСС и ХДС. Два дни в Атина изкарахме на семинар на ЕНП с тях. Имаше лидерски формат вчера в Атина, на който беше председателят на ЕК, на ЕП, Манфред Вебер, премиерите на Гърция, Хърватия, Словакия, канцлерът на Австрия. И всички питат защо само преди две години България получи Берлинският процес за Западните Балкани да се води от София като знак колко е силна европейска и прогнозируема България. Тогава показателите на България бяха толкова добри, че ни приеха в най-бялата организация на Европа - Европейския банков съюз, и преди Хърватия ни взеха в Еврозоната. В него ден започнаха протести, защото на някой не му хареса България, която са свикнали да е слаба и неорганизирана, да е водеща - това е недопустимо за някого. Да, сега нашето място е заето от хървати, румънци, гърци. Това го казвам с прискърбие, защото гледайки колегите, и знаейки, че сме били преди тях, щяхме да сме в Еврозоната и Шенген. Защото охраната на Шенгенската граница не може да се оспори. Преди две години имаше нулева миграция, граничарите се ръководеха от най-добрите професионалисти. През глава идваха лидерите на Европа да гледат как България се е справила. Като прочетох вчера изказванията по темата какво е казал премиерът Рюте - мислите ли, че случайно от другия край на Европа ще доледи случайно английският премиер, за да види как охраняваме границата с Турция. Дойде да види с очите си, защото едно е да говориш, друго е да видиш. Орбан дойде и прекопира същото при тях. Австрийският канцлер сега тогава беше вътрешен министър. И Курц, тогава канцлер, каза, че България пази най-добре Шенгенската граница.

Две години безвремие и експерименти, политически назначения в МВР и чистки, водят до този резултат, коментира Борисов.

„Не сме съгласни да прилагаме контрамерки срещу Нидерландия. Ние трябва по най-бързия начин, за да не завлечем и Румъния, да направим правителство. За 20-30 дена да гарантираме сигурността по границата, и да влезем трите държави заедно. Това съм изразил и на срещата на върха вчера.

Премиерът на Холандия казва абсолютна истина - границата ни в момента е разграден двор. Над 75 хиляди мигранти има в Австрия. Канцлерът казва „Откъде дойдоха?", а те като отидат в центровете, казват откъде са минали, тайна няма.

Когато извършиха незаконните арести - нас ни оставете, забелязахте ли, че холандец и германка дойдоха да проверят как това се е случило. Всичко друго са го гледали, но да арестуваш ПиАр-ката на една партия, щото била по-добра и те дразни, и то в продължение на часове пред детето й, - в Нидерландия това би коствало главата на цялото правителство.

Това не е правова държава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети