Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Отделили сме 460 млн. лв. повече за здравеопазване в новия бюджет

Политика

Борисов: Отделили сме 460 млн. лв. повече за здравеопазване в новия бюджет

Борисов: Отделили сме 460 млн. лв. повече за здравеопазване в новия бюджет - Tribune.bg
Снимка:

„Ние не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система. По тази причина сме отделили 460 млн. повече в новия бюджет за здравеопазване.“ Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който провери днес стената на язовира, който захранва Габрово и региона. Стана ясно, че язовирът е пълен, проблеми с водата няма и към него трябва да се свържат габровските села и Севлиево. Премиерът поиска доклад до сряда.

Премиерът коментира и увеличения брой заболели от COVID, като обясни, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30%.

Премиерът припомни също, че кметовете трябва да оказват контрол за превенция на коронавирусната епидемия, тъй като броят на заразените расте и не бива да прехвърля определени стойности, над които здравната система ще се задъхва. „Затова и увеличихме парите на социалните работници и помагаме и на бизнеса в тази криза“, припомни Борисов.

Виждате как затвориха Мадрид, а нас дори през ум не ни минава подобно нещо. Искаме да се работи и да преминем през този ужас, без хората да се тормозят, допълни Борисов.

Премиерът допълни, че сутринта се е чул с Янка Такева , която му благодарила за увеличението на заплатите на учителите. За тях ще има 360 млн. лева в новия бюджет.

По-рано днес премиерът разгледа в Габрово новия храм "Св. Онуфрий", който ще бъде осветен на 1 ноември. „Тази църква е нова и не сме откривали храм от повече от 100 години“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

ПАНЕ БИЧЕВ „Лумпен-пролетарият е неук, алчен, нахален, склонен е да се огъва пред по-силния, самохвалко, страхлив, трябва му много малко и започва да се прегъва.”
05.10.2020 15:29 / Отговор
ПАНЕ БИЧЕВ „Беше надменен, правеше лошо впечатление, особено със своето самохвалство, споменаваше постоянно аз, аз, aз...“.
http://toross.blog.bg/politika/2018/09/26/pane-bichev-quot-vsichko-za-bylgariia-do-posledniia-komunist.1628778
РАЗБИРА СЕ НЕ БИВА ДА СЕ ОБЪРКВАТ БУЛГАРАШКИТЕ ТЕСНИ ЦОЦИ-АНАЛ-ИСТИ С КОМУНИСТИ, КАТО МЕН :)
05.10.2020 15:33 / Отговор
ПАНЕ БИЧЕВ "В кулминацията на веселбата вратата се отваря и се показва страховития полицай с вярното куче." ДЖИНА
КОЕТО МИ НАПОМНЯ, ДА СИ ПРИБЕРА ПОЛИЦЕЙСКАТА ПАЛКА ОТ БРАТ МИ.
05.10.2020 15:38 / Отговор
Аванта Човек, който работи по 14-15часа, може да се похвали с постигнатото! Другите само интриги могат да правят! Руски опорки да повтарят от сутрин до вечер! Поредната руска вълна срещу европейска България!
05.10.2020 19:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети