Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Отпускаме още 318 млн. лв. за пенсиите догодина

Политика

Борисов: Отпускаме още 318 млн. лв. за пенсиите догодина

Борисов: Отпускаме още 318 млн. лв. за пенсиите догодина - Tribune.bg
Снимка:

Грижата за възрастните хора е наш приоритет, те го заслужават, каза премиерът

Подкрепата за пенсионерите ще продължи и през следващата година. Предвидено е отпускането на още 318 млн. лв. за пенсиите догодина, съобщи премиерът Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание.

„За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година“, каза Борисов.

По думите му така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия.

„Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв.“, съобщи още премиерът.

„Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, категоричен беше министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Мина Е, едната половина от пенсионерите са някак " по- заслужили" , защото трети път ще им вдигнете пенсиите с два пъти по- висок процент, отколкото на коректните пенсионери. Явно се отчита тарикатлъка и това, че са прецакали държавата като качество , което заслужава поощрение. Ами давайте все така и после разчитайте само на тях , когато дойде време за избори. 50 лева не заместват справедливостта , която ни дължите.
18.11.2020 11:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати