Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Парите за пенсионерите ще бъдат преведени към НОИ още днес

Политика

Борисов: Парите за пенсионерите ще бъдат преведени към НОИ още днес

Борисов: Парите за пенсионерите ще бъдат преведени към НОИ още днес - Tribune.bg
Снимка:

379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград

„Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември“, съобщи премиерът Бойко Борисов. „За целта на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ“, каза премиерът.

Правителството предвижда да отдели същата допълнителна сума и за октомври.

Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин, допълни Борисов.

„Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството. Те са неотменен приоритет, независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин“, каза още премиерът.

По думите му днес се отпускат до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана.

Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от „Дунав мост II“ ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони.

„Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура“, каза още Борисов. 


Коментари (2)

Пелагия Браво!
19.08.2020 14:35 / Отговор
Благодарни ли сте? КОЙ ДРУГ ВИ Е ДАВАЛ ПО ТОЛКОВА ПАРИ?ТОЙ НИКЪДЕ НЕ КАЗВА,ЧЕ ГИ ДАВА ОТ ДЖОБА СИ!НЕБЛАГОДАРНИ СТЕ,НО ЩЕ СЕ СМЕНИ ВЛАСТТА,РАНО ИЛИ КЪСНО И ЩЕ ВИ ПИТАМ ТОГАВА!
19.08.2020 21:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати