Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Петков и Василев трябва да видят как е в килията, за да водим дебат

Политика

Борисов: Петков и Василев трябва да видят как е в килията, за да водим дебат

Борисов: Петков и Василев трябва да видят как е в килията, за да водим дебат - Tribune.bg

„Промяната“ е символ на корупция и беззаконие, заяви още лидерът на ГЕРБ

„ГЕРБ е отново е първа политическа сила и други партии трябва да се обединяват, за да постигнат резултат, който е близък до нашия“, заяви пред  BG Voice лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос, как би определил развитието на партията за последните три години.

Борисов допълни, че ако трябва да се събудим от лошия сън за последните две години, то всички анализатори казват, че в България цари хаос, чудовищна инфлация, контрабанда и всичко постигнато, като финансова дисциплина го няма на фона на заемите и дълговете. Лидерът на ГЕРБ припомни и едно от последните социологически проучвания, което показва, че Борисов е най-одобрявания лидер.

„След ГЕРБ е хаос, всички го признават. Огромна маса от младежи имаме в ГЕРБ, образовани, знаещи, можещи. Това е младата смяна, която възпитаваме. Младите хора трябва да знаят, какви негодници са комунистите“, заяви Борисов.

Борисов подчерта, че най-големия проблем днес пред страната е инфлацията обедняването.

„С инфлацията ни отдалечиха безкрайно от еврозоната. Асен Василев я направи мираж. Направи услуга на "Възраждане", няма нужда дори от референдум“, каза още той.

По отношение на кампанията и дебатите Борисов заяви: Водил съм много политически дебати. Но нивото на Кирил Петков и Асен Василев е такова, че трябва да се срещнем в килия, за да видят как е. Арестуваха хора, за да ги уплашат. Всички бяха оневинени от съда. „Промяната“ не може да бъде генератор на съдебната реформа!“

И подчерта, че страната ни е преживяла войни и страдания, така че ще преживеем и ПП-тата. „Единственият страх, който имам е от Бог. Другите страхове, които има той били „както на всеки един човек“ – за здравето“, каза още Борисов.

„Във време на криза България има нужда от лидери. Каква беше съдбата на СДС без Костов, на НДСВ без царя, на БСП без Първанов? ГЕРБ няма как да е ГЕРБ без Бойко Борисов. Вярвам, че съединението прави силата.  Готов съм да водим разговори с другите партии и да решим проблемите. Но с кого точно да се срещна?! В „Промяната“ има много вождове!“, заяви Борисов по отношение на лидерството и разговорите за съставяне на кабинет.

Запитан дали ще е депутат в този парламент Борисов припомни, че не веднъж се е отказвал от имунитета си, за да „могат пияниците да ме арестуват“. „Омръзна ми да ме питат защо няма да съм депутат. Бил съм кмет на София, главен секретар на МВР, три пъти министър-председател. И сега трябва да се обяснявам пак защо не съм депутат. Аз нарочно не станах, само да нямам имунитет. За да може всички тези пияници и хора в стаи за гости, за да могат пак да ме арестуват.“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и отношенията му с президента Румен Радев: „Най-големият грях на Радев е че извади Кирил Петков и Асен Василев. После ги нарече шарлатани. За последно говорих с Радев преди две години. Преди да извади шарлатаните, Слави Трифонов се уплаши като беше първи, но да говориш е лесно, да действаш е трудно. Всичко което е необходимо да бъде дадено на Украйна. Благодарение на нас този закон мина в парламента. Позицията на ГЕРБ е различна от тази на Румен Радев. Ние имаме ясна позиция по всички въпроси.“

Лидерът на ГЕРБ отчете и, че няма свобода на словото. Борисов заяви, че всеки ден дава интервюта, но на медии, които не са корпоративни. „Темата касае свободата на словото. 500 души бяха на протест срещу президента, никой не го отрази. 20 души протестират срещу ГЕРБ, всички телевизии го излъчват“, припомни той.

И припомни: Кирил Петков наруши Конституцията и не понесе никаква отговорност. Даже стана министър. Тази безнаказаност се видя и в доклада на САЩ - арести без никаква причина. Най-големият проблем е това че се стопиха доходите на хората.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати