Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пита Радев: Когато си изпратиш шефа на пресцентъра в листата на една партия, не участваш ли в изборите?

Политика

Борисов пита Радев: Когато си изпратиш шефа на пресцентъра в листата на една партия, не участваш ли в изборите?

Борисов пита Радев: Когато си изпратиш шефа на пресцентъра в листата на една партия, не участваш ли в изборите? - Tribune.bg
Снимка:

БСП много ме надценява, ако си мисли, че ще вкарам в кампанията си папа Франциск

„На парада на 6-ти май бях нападнат от Румен Радев. БСП много ме надценява, ако си мисли, че ще вкарам в кампанията си папа Франциск. Когато си първият човек в държавата, все да казваш, че не си от властта и да се разграничаваш. БСП на мен ми прави сметка дали съм пеша или с метрото, защо не му прави на него. И той е от властта. Когато си изпратиш шефа на пресцентъра в листата на една партия, не участваш ли в изборите?“ Това попита премиерът Бойко Борисов в ефира на bTV.

„Уважавам президента, надявам се и той да ме уважава. Досега, каквото сме предприели заедно, сме го свършили“, допълни Борисов.

Той обясни, че няма нито едно партийно мероприятие. „Днес сме дали 20 млн. лв. за училищни автобуси. Дадохме пари и за машинно гласуване, което и социалистите искат. Утре съм на гости в родния град на румънския президент“, обясни премиерът. „В Ямбол бях заради болницата, където от 40 години БКП/БСП, които са заровили милиарди, не са намерили пари за тази болница. 120 хил. души в ямболска област ще им кажат, че няма да им направят болница ли? Ето къде съм бил. Нямам нито едно партийно мероприятие. Всичко е държавно“, каза Борисов.

Борисов коментира посещението на папата. „С тези посещения на папа Франциск, а преди това - и на папа Йоан Павел Втори, се изчиства негативният образ, който ни бяха създали, без да има България вина“, каза той.

Борисов благодари на всички, които са взели участие в организацията на събитията с папа Франциск.

„Папата нарече нашия патриарх брат и свят човек, целуна кръста и иконата, отправи прекрасно послание за Св. Св. Кирил и Методий. Говори за свързаността и подчерта, че това, което прави България за единението на Западните Балкани към ЕС е изключително добро, както и магистралите и мостовете, които ни свързват", допълни Борисов. И допълни, че призивът на папата за мигрантите се е отнасял за доброто отношение към всеки един бягащ от войната човек.“ Кой добър човек няма да помогне на болен и в тежко състояние човек? Извън това, всичко друго са някакви конспирации", обясни Борисов. И подчерта, че посланията на папата са били чисто човешки, но някои са опорочили думите му.

„Това си мислех, че щом и на него му намерихме кусури, дали и ако слезе Бог и на него ще му намерят? Това са жълти, лъжливи новини", допълни премиерът.

„Дядо ми са го пратили и убили в Белене. А сега аз като какъв да изляза в отпуска?", попита Борисов на въпрос на водещата за искането на БСП до ЦИК той да излезе в отпуск, докато тече кампанията за евроизборите.

На въпрос за апартамента на Порожанов, Борисов заяви, че е купено 2004 г., а той е влязъл едва 2009 г. в публичния сектор. "Тогава е било друго правителство на власт, ако е било незаконно, да са го съдили. Порожанов се справи добре с много от задачите и в сектора е спокойно. Днес се срещна с пчеларите, вчера за градушките", обяви премиерът. „Питате ме само за Порожанов и явно сега той е на прицел и всички се съсредоточават върху него. Следя внимателно и ако има някакво нарушение, където и да е, ще взема мерки", допълни Борисов.

Той отново благодари на медиите, осветили имотните скандали във властта и опозицията през последните седмици: „Това показва, че свобода на медиите има и то в пълен размер и в следствие драстични наказания се налагат и по партийна, и по държавна, а може би и по съдебна линия ще се наложат”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати