Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов поискал от Тръмп да изпратят дипломат да се увери в свободата медиите

Политика

Борисов поискал от Тръмп да изпратят дипломат да се увери в свободата медиите

Борисов поискал от Тръмп да изпратят дипломат да се увери в свободата медиите - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко коментира новината, че Вашингтон назначава още един дипломат в посолството си в България, който да следи за свободата на медиите.

„Аз съм поискал такъв човек, защото ми омръзна да слушам лъжи“, контрира той слуховете, че новият служител е назначен въпреки желанията на българското правителство.

Борисов разказа и за срещата си с Тръмп, от когото бил приятно изненадан.

„Аз казах на Тръмп – и аз чух по CNN, че в САЩ е блато на корупцията. Вярно ли е? Той каза, че не. И аз казах – и при нас не е. Изпратете човек и ще види“, каза министър-председателят.

„Поне за мен президентът Тръмп го дават в едни изкривени физиономии, като дявол. Но той е един изключително симпатичен, здрав, як, с гъвкав ум човек. Два часа минаха като една минута. Не можах да повярвам, че това е човекът, който толкова пъти съм гледал. Уникален е. И беше толкова подготвен“, описа впечатления той.

Борисов разказа и за срещата си с „Репортери без граници“.

„Попитах ги – дайте ни факти какво не е излъчено. Има двама олигарси, които си направиха кой сайт, кой телевизия… И винаги казват: Не ме закачайте, аз съм издател. Ама те не трябва ли да спазват закона. Ето, аз когато вече не съм премиер, ще си направя един сайт или с една камерка ще съм разследващ журналист. Бил съм в МВР, много ще съм добър. И ще кажа никой да не ме пипа! Аз съм издател“, пошегува се той.

Освен това премиерът е поискал от САЩ да дойдат техни наблюдатели в различни сфери - в ядрената сфера, във върховенството на закона.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати