Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов получи пистолет „Макаров“ от армията за рождения си ден

Политика

Борисов получи пистолет „Макаров“ от армията за рождения си ден

Борисов получи пистолет Макаров от армията за рождения си ден - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът наблюдава бойните стрелби на тактическото учение „Шабла 2019“

Навръх рождения си ден премиерът Бойко Борисов наблюдава заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г.“ Той бе придружаван от висши военни от САЩ и Сърбия, както и от  вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

По случай рождения ден на премиера от Военновъздушните сили на Българската армия му подариха пистолет „Макаров“, съобщава Канал 3.

Преди началото на учението премиерът Борисов и официалните гости бяха приветствани от почетен караул. Беше изсвирен химнът на България, след което под звуците на военни маршове войниците преминаха под строй и се отправиха към местата за стрелби.

В тактическото учение се включиха над 1400 военнослужещи от формирования на Република България, Република Сърбия и САЩ. Проведоха се бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия, съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „Шабла – 2019 г.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети