Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов поздрави ГЕРБ-СДС с публикация: Защитихте военната помощ за Украйна!

Политика

Борисов поздрави ГЕРБ-СДС с публикация: Защитихте военната помощ за Украйна!

Борисов поздрави ГЕРБ-СДС с публикация: Защитихте военната помощ за Украйна! - Tribune.bg
БГНЕС

„Поздравявам ПГ на ГЕРБ-СДС, че последователно и аргументирано успя да защити правилната българска позиция за предоставяне на военна и военно –техническа подкрепа за #Украйна”, написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„След като международната репутация на страната ни пострада сериозно от грешната и нерешителна външна политика на правителството на Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, днес 48-то Народно събрание, по инициатива на ПГ на ГЕРБ-СДС, ратифицира окончателно споразумението за предоставяне на военна помощ на Украйна. Така България стана част от съпричастността на цивилизования демократичен западен свят с украинския народ, който стана жертва на руската агресия”, добавя лидерът на ГЕРБ.

„Но най-вече - човешкото ни достойнство, ръководи действията ни в този момент от историята, когато различаваме само добро и зло. България категорично избра!”

Припомняме ви, че по-рано днес парламентът прие на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети