Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Познавам го Радев, но не е такъв смелчага да казва, че се крия зад поли (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Познавам го Радев, но не е такъв смелчага да казва, че се крия зад поли (ВИДЕО)

ГЕРБ категорично застават зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков

„Със сигурност ще подкрепим проф. Герджиков, с радост научихме за номинацията, в учредителния комитет има и хора от ГЕРБ“. Това заяви пред журналисти Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ уважи нова изложба на Вежди Рашидов и отговори на днешните обиди на Румен Радев, че се криел под поли и тоги.

Нервният Радев пак пробва да провокира Борисов – заговори за полата на Цецка Цачева

„Познавам го Радев, но не е такъв смелчага да казва, че се крия зад поли“, отговори Борисов. „Каква му е играта? Да се бият двама генерали, да разделят народа, докато фалира държавата!“, попита той.

Борисов даде категоричен знак, че няма да се води по призивите на Радев да се явят на изборите в лична генералска битка.

„Да приемем че Радев е прав и да излезем един срещу друг – да разцепим народа на две, да се мразим и разделяме. Той се изявява и като премиер, и като президент, и като тартор“, каза лидерът на ГЕРБ. Той заподозря Радев, че 5 години не е разбрал какво работи.

„Занимавам се с важни неща, за духовното състояние на изпаднал човек не ми се говори. Той се занимава с баджаци и поли. Преди пет години говореше друго, какъв политик съм, какъв държавник. Сега не ми се слуша“, заяви той.

Борисов заяви, че в партията са обмисляни няколко кандидатури – включително Томислав Дончев и бургаския кмет Димитър Николов. Преди дни обаче научили, че в академичните среди се готви номинацията на ректора на СУ и преценили, че това е кандидатът, когото ще подкрепят.

„На нас ми трябва мир, образование, смирение, какъв по-голям обединител от ректорът на ректорите, избран от всички тях. Образован, отговорен, красив човек“, коментира Борисов.

Официално кандидатурата на проф. Герджиков ще бъде издигната в неделя от инициативен комитет. На ГЕРБ била предложена от Красимир Вълчев.

„Единия вика Борисов да се оттегли да може да се работи с ГЕРБ, а другия иска да се явя на избори. 6 месеца показаха, че друго не могат, спад във всичко, чудовищна инфлация, тежка е съдбата на тези, които ще управляват бъдещите месеци. Мен ме интересуват парламентарните избори, социологията е добра, хората и структурите са ни добри и се надявам да сме първа политическа сила“, каза още Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати