Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ПП/ДБ много пъти натъртиха, че с втория мандат искат да направят правителство. С кого?

Политика

Борисов: ПП/ДБ много пъти натъртиха, че с втория мандат искат да направят правителство. С кого?

„Разбираме тяхната категоричност, че с ГЕРБ няма да управляват в първия мандат. Аз чрез вас искам да помолите да уточним един въпрос. Много е важно обществото да знае: нашият прочит от срещите ни с лидерите на партиите и това, което чух като декларации и видяхме като климат в парламента… не ми дават отговор, затова чрез вас молим. ПП/ДБ много пъти натъртиха, че с втория мандат искат да направят правителство. С кого?

Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ след приключване на консултациите при президента.

Според него формулировката „с всички“, значи с никой.

„Да кажат – очакваме да ни подкрепи... ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН, Възраждане ли? Ако очакват от ГЕРБ, да кажат в какво се изразява. Еднократно натискане да бутон ли? И после какво? Отиват хипотетично и арестуват Слави Трифонов ли? И аз си стоя вкъщи и научавам от новините? Ако имат договорка с други партии след задкулисни договорки, да кажат. Иначе ние можем да направим същото – да предложим правителство. И рискът е, че за разлика от тяхното – нашето може и да мине“, обясни Борисов.

Той е категоричен, че това е важен въпрос, без който не може да продължи разговорът.

„Ако търсят само от нас е едно. От „всички“ е друго“, подчерта Борисов.

Според него коалиция с ПП/ДБ би била най-доброто и най-устойчивото, заради избирателите на двете формации.

Борисов категорично подчерта, че ГЕРБ са длъжни да предложат кабинет.

„Чакайте да видим числата в бюджета, да видим колко „успешно“ са управлява държавата. Народът има приказка – чупи – купи. Редно е който е счупил държавата, да участва в поправянето. Защото не е честно отново да го правим сами“, подчерта той.

„Притеснявам се от реалното състояние на държавата. Няма да е честно – нито един еврофонд не работи, няма план за възстановяване, инфлация, миграция. Как да не се притеснявам? И вместо да съм в МС да оправям, ние ще пратим някой друг, за да им угодим! Хайде стига“, каза Борисов, който обаче отново подчерта, че вече 3 пъти е бил премиер и няма да има условия да е министър-председател.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че с никой никъде не е договарял да залага „главата на Иван Гешев“ в името на някакъв компромис.

„Отчаян съм от състоянието на държавата. Ако беше държавата, която им оставих, с фискален резерв и току-що приета в чакалнята на Еврозоната, щеше да е друго. Сега влизаш в разграден двор. За две година направиха така, че да се обсъжда как Румъния да се разкачи от нас. Колкото и да им се обяснява, че са добри, те не са. Но пак за тях са гласували 600 хил. души. И затова трябва да има правителство, а не че сме се харесали. Не сме. На Делян Добрев съм му скрил всички остри предмети и триони“, пошегува се накрая лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети