Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ПП са лъжци, нямат капацитет, от тях се отрекоха Радев, БСП, ИТН и Плевнелиев

Политика

Борисов: ПП са лъжци, нямат капацитет, от тях се отрекоха Радев, БСП, ИТН и Плевнелиев

Борисов: ПП са лъжци, нямат капацитет, от тях се отрекоха Радев, БСП, ИТН и Плевнелиев - Tribune.bg
Снимка:

„Ние с президента Радев не сме се виждали, не сме си говорили, това е лъжа, която се натрапва. Не съм виновен на „Продължаваме промяната”, че първо разочароваха нас, ние първи разбрахме, че нямат капацитет , след това се разочарова Росен Плевнелиев, вчера от тях се отрече и Румен Радев”. Това заяви Бойко Борисов при среща с депутатите от ГЕРБ преди старта на парламентарната седмица.

Той припомни, че ГЕРБ бе единствената, която издигна силна кандидатира срещу Радев на президентските избори

„Дори един много достоен съдя остана сам, неподкрепен от своите като Лозан Панов. Много бързо някой се опитва да забрави историята и то от преди година”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че преди Радев и ИТН, която беше коалиционен партньор на ПП  публично се отрече от тях и ги обвини в корупция, е след това и другият им коалиционен партньор в лицето на Корнелия Нинова ги е нарекла „аматьори”.

Той определи като жалък опита на ПП да привързват ГЕРБ към хартиената бюлетина. „Ние ги победихме с техните машини и с техния  вътрешен министър. Вчера слушах Нинова, тя не благодари на ГЕРБ за това, че подкрепиха нейния закон, точно обратното -бързо го забрави. Нека да видим и президента какво ще направи -ще сложи ли вето или не на Изборния кодекс”, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че българските граждани вече разбират, че ПП са донесли на страната ни само щети. Той заяви, че забелязва опити заради корупционни им сделки ГЕРБ да бъдат обвързани с Радев.

„В случая говорим за издигнатия от тях президент”, категоричен бе Борисов.  Той запита, къде е координацията между ГЕРБ и Радев.

„Шишков как се държи? Личи ли  си координация между ГЕРБ и Минеков или между ГЕРБ и Шишков и Демерджиев-това е  услужливо поднасяне на новини. Повече обаче няма да търпим, когато има несправедливост ще я оборваме. Шарлатаните и  шанаджиите са на друго място, ние сме се доказали с всички международни награди, които имам аз и партията”, каза Борисов.

Той обобщи, че ГЕРБ има няколко дни за съставяне на правителство.

„Трябва да оставим на спокойствие проф. Габровски да си проведе срещите и да се опитаме да направим правителство. Аз съм длъжен да кажа на нашите членове и симпатизанти, че в една Европейска държава лидерите трябва да запазят такъв тон, че да могат да си говорят, допълни Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати