Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Правителството напълно обезпечи потребностите от ваксини у нас

Политика

Борисов: Правителството напълно обезпечи потребностите от ваксини у нас

Снимка:

Близо 13 милиона дози ще бъдат доставени през 2021 г, написа премиерът в оставка

Правителството обезпечи потребностите от ваксините срещу COVID-19 у нас, написа късно снощи на страницата си във Фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Всеки понеделник през май в България ще пристигат нови над 270 000 дози на „Пфайзер“, а в последния ден на месеца ще бъдат доставени още 410 000. От ваксината на „Модерна“ през настоящия месец всяка седмица ще се осигуряват по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни - по 41 000 дози седмично. Така за второто тримесечие на годината България ще разполага с близо 5,5 милиона дози ваксини. А през цялата 2021 г. ще бъдат доставени близо 13 милиона дози, за да има защита срещу COVID-19 за всеки един българин”, пише още Борисов.

В публикацията той отбеляза, че вчера са се ваксинирали близо 40 000 желаещи. „Защото българинът е отговорен, мъдър и вярва на медицината. Защото ваксината ще ни помогне да защитим и предпазим най-уязвимите, да работим без да се страхуваме, да контактуваме без притеснения, да пътуваме сигурно. Заради всичко това и още редица други безспорни аргументи имунизацията срещу новия вирус е изключително важна. И защото тя е средството, чрез което можем да си върнем предишния начин на живот и свободата“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още