Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест за наркотици

Политика

Борисов: Някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест за наркотици

Борисов: Някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест за наркотици - Tribune.bg

Грабят ви, една лъжица асфалт не са сложили, заяви лидерът на ГЕРБ в Хасково

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече управляващите „безкрупулни, жестоки и подли” в началото на срещата с активисти на ГЕРБ в Хасково. Той на няколко пъти се пошегува с видеото на културния министър, което предизивика шпирок отзвук в социалните мрежи.

Борисов настоя някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест на управляващите за наркотици. Той даде пример и с пернишка дискотека, в която попитали: „Извинете това частен бой ли е?”, а ние питаме – „Това само бой на управляващите ли е или можем и ние да се включим?”, продължи с имитацията Борисов.

Бившият премиер отрече да има къща извън Банкя, кюлчета или пари.

„Целият този комплект, финансиран от мутрите в България, се изправи срещу мене. Грабят ви. За моите противници кой е най-големият ми грях – не дадохме мрежите на ЕСО, пуснахме чисто нови далекопроводи и свързахме България с Румъния и Гърция. Второ - не могат да ми простят, че не продадох тръбите - 100 % са ваша собственост – защо оставяте да ви ги крадат под носа? Сега, ако в едно дружеството имаш 2 млрд. лв. и изтеглиш тях, те ще кажат, че това са някакви стотици милиони. Усещате ли как ви грабят, как не виждате?”, попита Борисов.

„Една година ние не управляваме и все ние сме им виновни, а баща им Румен Радев не е виновен. Само в една сфера са по-добри - кражбата. И се държат като мутри”, поясни Борисов.

Той даде примери с раздорите в кабинета като цитира Тошко Йорданов от бТВ за това, че Чернева е потвърдила за вдигане на ветото за РСМ, както и Ива Митева, която в ефира на Нова телевизия разказа за натиска над Каримански. 

Борисов засегна темата и с парите в МРРБ.

„Гинат хора по пътищата, „Тракия” е в безобразно състояние. Вчера жена почина заради строшена мантинела. „Марица” не е чистена от година. Обещаха по 4 магистрали на година, а метър не са направили. Една лъжица асфалт не са изсипали”, каза Борисов.  По думите му най-големият грях на Радев е, че е разделил обществото. 

„Радев да си носи отговорност за тези, които доведе. Казвам го без никаква злоба. Миналата година му оставихме пълен фискален резерв. А лихвите и заемите, които взимат, после се връщат. Ако аз бях премиер и финансовият министър провали сделка - както Асен Василев за пореден понеделник тегли заем - той щеше да си е заминал до вечерта”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.  

„Урсула фон дер Лайен каза за сделката с батериите, че трябва да е прозрачна, ама защо точно тази сделка, не трябва ли всички да са такива. Защо? Защото „Файнейшъл таймс” го написа. Сега викат, че Украйна им пречи”, подчерта той пред събралите се активисти. 

„Те са големи артисти. И аз не съм лош, ама те са по-добри”, каза Борисов и попита  журналистите дали са провери за изкупуването на жито.

„Мутрите им платиха за протестите и сега управляват. И лично премиерът е свидетел на човек, санкциониран по Закона „Магнитски”. Затова трябва да се оставят да се сринат. В момента всичко минава през Румен Радев. Той носи отговорност за всичко, което се е случило. Както в романа бяха казали „Аз съм те създал, аз ще те убия”. Народът трябва да разбере - нито сърбите, нито унгарците се подведоха като нас. Ние се подведохме по Харвард и ето ви резултатите”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Страшен хаос е по курортите. Мините са чак до Борсфора. Това е голямо перо – 8- 10 милирада. Няма да загине България, пак ще оцелеем, но ще минем през бедност и страдание.

„При нас питаха защо тази плочка е сложена накриво, а те нямат такива проблеми, зашото нямат 1 сложена плочка”, каза на финала Борисов и отново иронизира култуния министър като пожела на всички: „Щастлив уикенд, щастлив 1 май и накрая ще я докараме до 9 септември”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети