Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред курсанти: Ние ще сме добри политици, ако има траен мир

Политика

Борисов пред курсанти: Ние ще сме добри политици, ако има траен мир

Борисов пред курсанти: Ние ще сме добри политици, ако има траен мир - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът подчерта, че тази година за отбрана ще бъдат изразходвани близо 4 милиарда лева

„Освен че се гордеем с Вас, и се грижим за Вас - правителството отпусна 16 милиона лева за ремонт на сградите Ви“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите от Националния военен университет „В. Левски“ в гр. Велико Търново. Премиерът Борисов присъства на ритуала по полагане на военна клетва от първокурсниците, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

В речта си пред младежите и девойките от военното училище министър-председателят Борисов подчерта, че тази година за отбрана ще бъдат изразходвани близо 4 милиарда лева.

„Разходи, които българските граждани са събрали от своите данъци. Затова трябва да се подготвяте, да сте много добри, защото виждате събитията в Сирия, Косово, ние ще сме добри политици, ако има траен мир. Но винаги е добре в гърба си да имаш възпиращата сила на Българската армия във Ваше лице“, посочи още пред курсантите премиерът Борисов.

Военна клетва положиха 163 първокурсници, които се обучават в 19 военни специализации в трите факултета на НВУ „Васил Левски” в градовете Велико Търново, Долна Митрополия и Шумен. Университетът разкрива нова военна специализация - „Артилерийско инструментално разузнаване” с гражданска специалност „Геодезия”. Курсантите по тази специализация се обучават във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” съвместно с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Общият брой на курсантите, обучаващи се в НВУ „Васил Левски”, е 729.

 На ритуала във Велико Търново присъства и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети