Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов предлага комисия да обсъди хартиената бюлетина, но публично и за една седмица

Политика

Борисов предлага комисия да обсъди хартиената бюлетина, но публично и за една седмица

Борисов предлага комисия да обсъди хартиената бюлетина, но публично и за една седмица - Tribune.bg
Снимка:

Временна ресорна комисия със срок една седмица да обсъди поправките на Изборния кодекс, предложи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Хората искат хартия – в голямата си част. Защото във всички държави я има. Няма как да се съгласим, че ще им остане далаверата, но предлагам крачка назад, защото на мен ми е мила държавата. Това, което правят е най-лесното и най-неработещото“, каза той.

„Площадната демокрация стана модерна“, каза той.

Борисов подчерта, че все още има хора, които вярват на „Продължаваме промяната“, въпреки че според него и те ще намаляват.

„Те какво искат да ни предложат – всяка партия да си събере по 2000 души и да обикалят по къщите и звънят на вратите? Една група, малцинство, ще казва какво да се прави, защото е на протест? Е защо правим избори тогава“, попита той.

„Баш мафиотите повтарят, че мафията искала да се върне. Какъв е този панически страх? Говорят, че ние БСП и ДПС сме искали да се върнем. Това не е вярно, ние победихме по техните правила. Какво повече ще ни помогне хартията? Просто нашите избиратели я искат“, категоричен беше Борисов.

Той даже предложи му да е съвносител на създаването на комисията за разглеждане на промените в ИК, която да обсъди бюлетините.

„Само не съм съгласен да се обсъжда 1 месец. Целта им е след месец да няма парламент“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че Корнелия Нинова вече е обяснила, че няма да оттегли проекта си, който мина второ четене в комисия. „И няма сила в парламентарната демокрация да спре гласуването. Но можем да отложим с една седмица. Да направим една временна комисия, която пред всички с IT експерти да обсъди промените. За една седмица да се опитаме да се убедим един друг и обществото”, настоя той.

„Те за 6 месеца изгубиха два коалиционни партньори – ИТН и БСП. Сега ПП и ДБ са в изолация в парламента. Всички трябва да се успокоят и да започват да си говорят“, призова Борисов.

„Те не влизат и ние да не влизаме… И какво се получава? Няма кворум“, подчерта лидерът на ГЕРБ, според когото не това е начинът в парламентарната демокрация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати