Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов предлага закриването на ДАБЧ

Политика

Борисов предлага закриването на ДАБЧ

Борисов предлага закриването на ДАБЧ - Tribune.bg
Снимка:

Три други институции се занимават с въпросите на българите в чужбина

Търси се вариант Държавната агенция за българите в чужбина да бъде закрита.  Това става ясно от стенограмата на правителственото заседание, което се проведе на 21 ноември.

„Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос “, обяснява на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов. Той допълва, че сега се работи по тази тема.

„Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим“, пояснява на колегите си министър-председателят Бойко Борисов.

В края на октомври Специализираната прокуратура  влезе в Държавна агенция за българите в чужбина по подозрения в корупция. Арестуван беше Петър Харалампиев, председател на агенцията. В момента той е в ареста. Обвинен е в ръководене на организирана престъпна група, подкуп и търговия с влияние. В ареста е и главният секретар на агенцията Красимир Томов.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп