Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Пренасочваме 511 млн. евро в подкрепа на бизнеса

Политика

Борисов: Пренасочваме 511 млн. евро в подкрепа на бизнеса

Борисов: Пренасочваме 511 млн. евро в подкрепа на бизнеса - Tribune.bg
Снимка:

„Пренасочваме 511 млн. евро европейски средства в подкрепа на българската икономика и бизнес. Безвъзмездната финансова помощ ще отиде при микро, малките и средните предприятия у нас.“ Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Парите са от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд и се отпускат след като Европейската комисия одобри изменение на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност".

„Ние сме една от първите държави членки на ЕС, които реагираха на икономическата заплаха и подкрепиха бизнеса и гражданите с редица мерки. Мобилизирали сме всичките си усилия и вярваме, че бързо и ефективно ще можем да подкрепим всички засегнати от пандемията“, заяви Борисов.

По-рано днес комисарят по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра заяви: „България беше една от първите държави членки, които се възползваха от Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса. Тези мерки имат краткосрочна цел за оказване на помощ при кризи, но България ще продължи да се ползва от допълнителна подкрепа от ЕС за икономическо възстановяване от кризата“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети