Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: През март ще може да се преминава през тунел „Железница“

Политика

Борисов: През март ще може да се преминава през тунел „Железница“

Борисов: През март ще може да се преминава през тунел Железница - Tribune.bg
Снимка:

Продължаваме да ваксинираме усилено всички желаещи, за да се върнем по-бързо към нормалния си начин на живот, каза премиерът

Следващият месец ще може да се преминава през тунел „Железница“, каза премиерът Бойко Борисов, който провери строителството на съоръжението.

„Март месец ще може да преминем от единия до другия край на тунелите“, добави той и допълни, че още 50-60 метра - и тунелите ще бъдат завършени. През март ще е готов и един от мостовете в едната страна. „Идеята е, стане ли готово, в едната посока да се пътува, което ще облекчи трафика в района“, каза Борисов.

Премиерът призова председателя на НОЩ ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който беше с него по време на инспекцията, да се ваксинират колкото може повече хора, за да се върнем към нормалния живот. „Огромна работа вършите. По време на пандемията България, за разлика от много други държави, не си е спряла строителството“, изтъкна премиерът.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика.

По-рано през деня министър-председателят се увери на място в петричкото село Самуилово, че вече е създадена организация и мобилни екипи започват да ваксинират срещу COVID-19 желаещите в отдалечените населени места. От днес 25 мобилни екипа са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тунелите само да не попаднат в Перловска река.
22.02.2021 15:17 / Отговор
Отговор Ами минавай си по старите пътища Бе, нали все се набирате да сравнявате пътищата на Бойко с тези на Бай Тошо! Синьо-червената мъгла ви се губи , бяхте заети да крадете!
22.02.2021 16:00

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати