Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Приемаме оставките на Горанов, Маринов и Караниколов, плюс оставката на Ангелкова

Политика

Борисов: Приемаме оставките на Горанов, Маринов и Караниколов, плюс оставката на Ангелкова

Борисов: Приемаме оставките на Горанов, Маринов и Караниколов, плюс оставката на Ангелкова - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов  постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени. 

Приемаме оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, плюс оставката на Николина Ангелкова. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Младен Маринов е изключителен офицер, но има грешки, които се наказват. Действията на полицията по време на протестите и по-точно в Росенец не бяха на ниво, коментира премиерът Борисов.

Като мотив за освобождаването на Емил Караниколов премиерът посочи още, че иска контролът в икономиката да е изключително строг, особено при раздаването на грантовете.

Влизането в Банковия съюз е един изключителен успех на финансите, също и договорените пари от Брюксел. България не само ги запазва, но и увеличава при условие, че бюджетът на ЕС намалява с 60 млрд., подчерта още Борисов.

Според него в една правова държава има Конституция и избрани органи, всеки има право на протест. Той е знак за демокрация, отбеляза Борисов и добави, че е категорично против всякакви показни акции.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети