Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов пред Радев: Ако България е над всичко, има шанс да направим стабилно правителство

Политика

Борисов пред Радев: Ако България е над всичко, има шанс да направим стабилно правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично пристигна на „Дондуков“ 2 за консултацията между ГЕРБ/СДС и президента преди връчването на първия мандат.

Радев поздрави ГЕРБ с постигнатия изборен резултатът.

Избирателите възложиха на вас тази най-голяма отговорност в условията на война и криза“, каза Румен Радев.

Той пожела „успех“ на партиите да направят бюджет без рязане на разходи и с 3% дефицит. И попита колко време ще им бъде нужно за преговори за правителство.

Ако не се състави правителство, големият въпрос е какво правим с бюджета и законите, и водещ става факторът време. Явно много български граждани заложиха на вашия опит и е добре да знаем какви са вашите виждания за решаването на тези въпроси. Колко време е необходимо за воденето на преговори с вашите опоненти доскоро, колко време според вас е необходимо за приемането на държавен бюджет? Сроковете за Бюджет изтичат, и до края на април служебното правителство трябва да внесе бюджет“, каза президентът.

Борисов се съгласи с думите на Радев, че народът е възложил огромна отговорност на ГЕРБ, давайки им изборната победа.

Абсолютно сте прав, българският народ каза така. Освен това каза, че нито една партия не може сама да се справя. Всеки лидер, който не отчита този факт, не може да отговори на нито един от вашите въпроси. Сякаш думите, изречени са червена линия във времето. Хората казаха – без ГЕРБ не може, но не казаха и че само с ГЕРБ може. Най-стабилното за Еврозоната, Шенген, ПВУ можем да отговорим и в момента. Преди най-голямата добродетел на една партия беше да постави държавата пред партийното, сега е обраното – или това, което си казал, или нищо“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ увери, че влагат огромно търпение в ситуацията.

Ако България е над правителство, има шанс да направим стабилно правителство. Няма да оставим държавата да навлезе във фалит - ще се опитаме да сме отговорни за бюджета. Полагаме усилия, търпеливи сме, защото изключителното единомислие, които имат депутатите от двете работни групи, е тъжно да бъде проиграно заради загуба от няколко депутати“, каза още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати