Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов призова Радев да изкара реалното състояние на бюджета: „То е катастрофа“

Политика

Борисов призова Радев да изкара реалното състояние на бюджета: „То е катастрофа“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова президентът Румен Радев и Министерство на финансите да изкарат реалното състояние на бюджета.

„То е катастрофа“, подчерта той на среща със симпатизанти и съпартийци в Плевен.

Борисов заговори за 7% дефицит и задлъжнялост и заподозря, че докладът на състоянието на фиска умишлено не се пуска в момента.

„Тогава журналистите ще трябва да питат ПП: как обещавате ново увеличение с 20%, като няма пари. Колегата ви Христо Иванов за каква еврозона говори?“, даде пример лидерът на ГЕРБ.

„Вие очаквате – на 2 април бием, правим правителство, мием очите и за почваме. Но аз зова Радев да покаже какво има в хазната, за да видите колко много работа има и, че в момента трябва да има редовно правителство, което да вземе мерки. Ние в момента не сме в рецесия само заради войната в Украйна. 5-6 млрд. лв. бълват оръжейните заводи и сме най-големият нетен износител на ток в Европа. От това идват парите в бюджета“, заяви Бойко Борисов.

Бившият премиер остро критикува служебния регионален министър Иван Шишков, както и медиите, които му дават ежедневна трибуна. Според Борисов Шишков е изпратен да разконцентрира ГЕРБ и да ги вкарва в обяснителен режим, вместо да се води истинският дебат за състоянието на държавните финанси.

„Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажа. Пуснеш БТВ – гледаш Шишков. Пуснеш Нова ТВ – Шишков. Страшен интерес към него“, каза той.

Борисов попита медиите как не ги е срам да участват в предизборната кампания така открито.

„Хемус“ трябва да стане и колкото по-бързо стане, толкова по-бързо ще се изравнят юга и севера. Щяхме да сме подминали Плевен и да свържем Търговище с Търново. Защо намалиха мандатите в Плевен и цяла Северна България? Защото обезлюдяват. Когато през 2009 г. седнахме да правим стратегията за магистралите, най-лесно беше да направим магистрала „Черно море“, за да свържем Бургас и Варна. Но щяхме да изоставим Северна България. Единственият бърз начин за строежа бяха инхаус процедурите, които са разрешение от Европейския съюз. Трябваше да наваксаме 1300-годишното закъснение на инфраструктурата, вие от тази страна на планината сте 3 пъти по-бедни от южната“, заяви Бойко Борисов.

За състоянието на пътищата в момента, той  беше категоричен, че всичко трябва да се поддържа.

„А лятото на 40 градуса са били пропускани претоварени тежкотоварни автомобили. Няма път, който да издържи това“, каза бившият премиер в Плевен.

Коалиция ГЕРБ/СДС е под номер 2 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Последвайте ни в Google News

 

Платена публикация  Paid promo
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати