Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер

Политика

Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер

Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер - Tribune.bg
Снимка:

Убедените, че кабинетът ще изкара мандата, са 3 пъти повече от предвиждащите предсрочен вот

Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер с 36% положително отношение. Увеличава се делът на убедените, че правителството ще изкара пълен мандат. Победата на ГЕРБ на отминалите европейски избори е основната причина за видима тенденция на ръст на дела на хора, според които правителството ще изкара пълен мандат – 57% от всички български граждани през юли. На обратното мнение са една пета от запитаните. Това сочи новото представително проучване на общественото мнение на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

В първата петица по симпатии от страна на запитаните влизат Красимир Каракачанов (29%), Корнелия Нинова (24%), Веселин Марешки (24%) и Татяна Дончева (19%).

Най-ниски резултати по този показател срещат Христо Иванов (10%), Мустафа Карадайъ (10%), Румен Христов (9%), Румен Петков (9%), Костадин Костадинов (8%) и Атанас Атанасов (7%). С най-висока неразпознаваемост остават Костадин Костадинов (45%) и Румен Христов (42%).

Намаляването на държавната субсидия за партиите продължава да среща подкрепа на голямо мнозинство, но близо половината българи смятат, че така партиите ще станат по-зависими от бизнеса.

Инициативата на ГЕРБ за намаляването на държавната субсидия за партии на 1 лев на получен глас на избори среща одобрението на 69% от всички български граждани, а 14% не го подкрепят.

На въпрос с предварително зададени опции за това колко трябва да получават партиите като субсидия от държавата, най-висок процент събира опцията 1 лев (42%), а 25% смятат, че партиите не трябва да получават пари от държавата. Само 2% са на мнение, че партиите трябва да получават повече от 7 лева на получен глас на избори.

Резултатите от изборите за Европейски парламент продължават да оказват ефект върху обществените нагласи и през юли.

Оптимистично настроените достигат 55%, а песимистите спадат до 35%. Тук трябва да се има предвид и отпускарският сезон, който също дава определена позитивна нагласа.

В изследването на “Тренд” през юли не се наблюдава съществена динамика в електоралните данни и за оценката на работата на основните институции спрямо проучването ни през миналия месец.

24 часа/Тренд24 часа/Тренд


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети