Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Прости им, защото не знаят какво правят!

Политика

Борисов: Прости им, защото не знаят какво правят!

Борисов: Прости им, защото не знаят какво правят! - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов отиде на посещение в Семинарията навръх Великден.

Той провери настоящите ремонтни дейности и запали свещ, след което разговаря с ръководството на Семинарията. „Вече покривът на църквата към Семинарията е готов. През тези 10 години толкова църкви и манастири сме направили. Нашите историци трябва да видят това, което извадихме от стенописите в Дивотино. Онези, които много обичат да ходят в храма „Св. Ал. Невски“ на Великден, така се грижеха за манастирите и църквите… Много съм доволен от направеното. Само това да сме направили, не може да се срамуваме“, заяви Борисов.

Той коментира и настоящата политическа обстановка. „Вчера ЕК пусна една декларация, в която изразиха цялата си подкрепа към председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и зам.-председателят на ЕК Вера Юрова за санкциите, наложени от Руската федерация. На фона на всичко това, е крещящо вече мълчанието на Радев, Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. За Корнелия и другите – не говорим“, заяви премиерът в оставка.

„На конгрес имаме решение ГЕРБ да не прави коалиция с БСП, така че другарката Нинова да не ни вкарва в риторика. Нарочно се мотаят вече месец, за да има собствена ЦИК и той да прави изборите. Хем са ни уволнили, хем ни държат. Представяте ли си наглост, а казват: Борисов продължава да управлява. Началникът го е казал: Прости им, Господи, те не знаят какво правят“, допълни Борисов.

А цитатът му е от Матей 27: 15 А на всеки празник управителят имаше обичай да пуска на народа един от затворниците, когото биха поискали. 16 А тогава имаха един прочут затворник, на име Варава. 17 И тъй, като бяха събрани, Пилат им каза: Кого искате да ви пусна: Варава ли или Исуса, наречен Христос? 18 (Понеже знаеше, че от завист го предаваха. 19 При това, като седеше на съдийския престол, жена му изпрати до него да кажат: Не струвай нищо на Тоя праведник; защото днес много пострадах насъне поради Него). 20 А главните свещеници и старейшините убедиха народа да изпроси Варава, а Исуса да погубят. 21 Управителят в отговор им рече: Кого от двамата искате да ви пусна? А те рекоха: Варава. 22 Пилат им казва: Тогава какво да правя с Исуса, наречен Христос? Те всички казват: Да бъде разпнат. 23 А той каза: Че какво зло е сторил? А те още повече закрещяха, казвайки: Да бъде разпнат. 24 И тъй Пилат като видя, че никак не помага, а напротив, че се повдига размирие, взе вода, уми си ръцете пред народа, и каза: Аз съм невинен за кръвта на Тоя праведник; вие гледайте. 25 И целият народ в отговор рече: Кръвта Му да бъде на нас и на чадата ни. 26 Тогава им пусна Варава; а Исуса би и Го предаде на разпятие. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети