Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов провери как се шият защитните облекла във Враца

Политика

Борисов провери как се шият защитните облекла във Враца

Борисов провери как се шият защитните облекла във Враца - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов посети фабриката за защитни облекла във Враца. Компанията има над 20-годишен опит в областта на производството на мембранните облекла.

Мембраната, която е заложена в защитните костюми е същата като тази, която е била в костюма на Гагарин и в облеклата на първите космонавти на НАСА, обясни служител на фирмата пред премиера.

Предприятието има над 230 работници, а предвидените поръчки за Германия са прекратени, за да може да се изпълнят поръчките за България и медицинските лица да бъдат защитени.

Премиерът се запозна лично с производствения процес и как се изработват маски и защитни гащеризони. Ципът на облеклата също е водонепроницаем, като може да се пере 50 пъти, на 40 до 60 градуса, но е тестван и на 134 градуса за час и половина. Всяко едно облекло ще бъде предоставено с упътване за употреба. Размерите на облеклата са различни.

Борисов видя наблюдава и тест на облеклата, което издържа на повече от 4 бара налягане. Направени са и специални ръкавици, които са от същата материя.

Борисов обясни, че тече голяма европейска поръчка, в която България участва. „Довечера ще питам колегите, ако с този капацитет се работи до 8-10 хил. облекла, да им изпратим сертификати да видят. Така че може и с производство да се включим. Не само да чакаме някъде да се произведат и дадат“, каза Борисов, като посочи, че „ние си помагаме сами“.

Близо 300 броя защитни облекла ще бъдат произведени още днес във фабриката, а още 1600 броя – до края на утрешния ден.

„До довечера каквото се произведе, нека да стигне до медицинския персонал“, заяви министър-председателят. Борисов посочи, че е необходимо работниците в завода във Враца също да бъдат защитени максимално.

Министър-председателят заяви, че с колегите си от Унгария и Хърватия ще направят нужното, за да бъде осигурен кордон през страните за доставките на необходимите материали.

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 17 март 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати