Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов от Туркменистан: Чакаме договор с „Хюндай” за 1,5 млрд. долара

Политика

Борисов от Туркменистан: Чакаме договор с „Хюндай” за 1,5 млрд. долара

Борисов от Туркменистан: Чакаме договор с Хюндай за 1,5 млрд. долара - Tribune.bg
Снимка:

Туркменистан има интерес към нашите индустриални зони и високи технологии

България иска да инвестира в Туркменистан. „Вече имаме толкова инвестиции, че вече нямаме работници. Проблемът в България са работниците… С това, което чакаме и с Германия, и с Южна Корея. Продължаваме и за „Фолксваген” и за „Хюндай”… През септември, ако успеем да подпишем договора с Южна Корея, той също ще е за 1,5 млрд. долара. Въпросът е как да осигурим работна ръка". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в „Аваза“. В региона има огромни възможности за бизнес, но мирът е нещо, което също е изключително важно, добави българският премиер. Той определи като голям напредък факта, че Каспийският регион се събира заедно на икономически форум в Туркменистан, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов акцентира върху енергийната тема.  Винаги съм работил на базата на взаимния интерес, а интересът е да се търсят повече пазари и да се продава повече газ, заяви министър-председателят и добави - виждам възможност да презентираме нашия газоразпределител, тъй като на запад ние сме първите, които Туркменистан има. Борисов обърна внимание на големите количества газ, с които страната разполага. Над 5 млрд. куб. метра отиват за Русия от тук, три тръби имат огромни и би могло за нашия газоразпределител „Балкан“ да идва газ, за да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква, изтъкна премиерът.

Министър-председателят  Борисов отбеляза, че след първата му среща с президента Гурбангули Бердимухамедов вече има български компании, които изпълняват поръчки в Туркменистан. Премиерът посочи, че Туркменистан има производство, от което стопанството ни има нужда, а същевременно домакините проявяват интерес към нашите индустриални зони и високи технологии. Голям интерес имат към нашето машиностроене, подчерта Борисов. Той добави, че с президента на Туркменистан са постигнали договореност да бъде организирана среща на министри от двете страни, които да посетят местата, където има висока добавена стойност, за да може в началото на годината да се подпишат нови споразумения.

Постигната е също така договореност двете страни взаимно да си предоставят по един офис в София и в Ашхабад за улесняване на връзките между България и Туркменистан. С този офис ще бъдем и гарант за бизнеса, да бъде по-окуражен, че ще има подкрепа, добави министър-председателят Бойко Борисов.

  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ МУ-ХА-ХА... ОЩЕ ОТ КАТО РАЗМАХВАХА ТОЯГИ ЗАЕДНО С МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ МОНИ СТАРШИНАТА В СУАДИТСКА АРАБИЯ СЛУШАМЕ КАК ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ШЕ НИ ДОКАРА ГАЗ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ ...
ТОЛКОВА Е ПРОСТ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ГО ЛЪЖАТ И МУ СЕ ПОДИГРАВАТ...
ЩОМ МЕДВЕДЕВ ГО Е ОТСВИРИЛ И НЕ СЕ Е СРЕЩНАЛ С НЕГО.... ГАЗ НеМА ДА ИМА....
12.08.2019 08:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети