Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев казва – работете, докато тече задкулисието

Политика

Борисов: Радев казва – работете, докато тече задкулисието

Борисов: Радев казва – работете, докато тече задкулисието - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов сега ли разбра за крещящото мълчание на Радев, попита Борисов

„Вчера Радев каза на правителството да работи. Ние се надявахме по-бързо да ни остържат. Неговите подопечни малки партии в парламента наложиха напълно противоконституционен мараториум. Касае цялата администрация, не само МС. Той каза – работете, носете отговорност, докато аз се мотая, за да тече задкулисието“, това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който проведе среща с министрите.

„Много интересни тези изказа Радев. Една от тях беше крещящото мълчание по темата за шпионските скандали“, допълни Борисов.

„Нашите проохранителни органи са много напред в работата. Работили са много активно с други служби. Всички наши партньори знаят колко сме напред в тези си действия. Нашите надменни колеги от „Демократична България“… Христо Иванов се вайка, бил разочарован, че Радев мълчи и няма позиция по шпионските скандали. Когато клечаха пред президентството не се вайка, когато ни отказаха евроатлантическо правителство, не се вайкаха. Дават подкрепата си на втората партия в НС, на каква база? Нима чухме Слави Трифонов да се изкаже по шпионските скандали“, попита Борисов.

Даниел Митов го допълни, че ДБ дават подкрепа за партията, за която не се знае какви са геополитическите ѝ възгледи. „Русия се опитва да саботира демокрациите в света. Да разруши геополитическата архитектура, създадена след Втората световна война и да ни върнат в 19-ти век. Те предпочитат да дадат подкрепата си на „Има такъв народ“ и на Радев, който казваше, че Крим е руски. Аз съм спирал руски самолети като външен министър, гонили сме руски дипломати“, коментира Митов. И допълни: „В ситуация, която трябва да се вземат важни решение, да се отстояват позиции на нашите партньори, „Има такъв народ“ и Радев мълчат, а уж близките ни по позиция хора от „Демократична България“ ги подкрепят“.

Даниел Митов припомни, че Радев няма евроатлантически позиции, а уж десните партии, които трябва да стоят близко до ГЕРБ, не подкрепят ЕС и НАТО, а Радев.

По повод настояванията за правосъдна реформа от някои от новите партии в парламента, Борисов коментира още: „Само им кажи, че Христо Иванов става главен прокурор и веднага са при нас. Или Наско Атанасов вътрешен министър“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети