Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев спокойно може да бъде наречен българоубиец (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Радев спокойно може да бъде наречен българоубиец (ВИДЕО)

Борисов: Радев спокойно може да бъде наречен българоубиец (ВИДЕО) - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече Румен Радев българоубиец в Перущица на фона на днешните данни за жертвите на коронавируса, които са 310.

„Тук сме с три изключително тъжни новини! Вчера и днес 400 българи си загубиха живота заради шайката на Радев – с тяхната надменност, лукавост, нерешителност, прераснали в ужас и паника“ – каза Борисов.

„Лекарите продължават да бъдат нашите герои, но то вече не зависи от тях – няма легла, няма план, закриха Националния оперативен щаб, изчегъртаха проф. Кантарджиев, проф. Балтов го уволниха.  Това причини Радев на българите. Спокойно може да се нарече българоубиец“, коментира бившия премиер.

„Сега се хващат за ръце, а трябва да се хванем за главите“, подчерта той и обясни, отново, че мерките у нас са закъснели.

„Още лятото трябваше да се вземат мерки и когато едни се отварят и всичко работи, ние се затваряме. Това е непоправимо, ние тези хора не можем да ги върнем“, подчерта той.

„Чувам, че Кацаров си е тръгнал от брифинга и не е отговарял на въпроси на медиите. Излезте като мъже и се извинете, кажете - зарежете изборите и да се обединим, да спрат да загиват хората“.

Борисов коментира и темата с цената на газа, която вчера обявиха, че е намалена за ноември след преговори между „Булгартрансгаз“ и „Газпром експорт“

„Следващата лъжа – 33% намаление на цената на газа – продължи лидерът на ГЕРБ. – Абе, лъжци! Вдигнаха я с 30-40 лева, свалиха я с 1 лев! Това са измамници. Хора, които нямат мярка!“

Това е не само измама, това е фарс и съм сигурен, че всички работодателски организации ще избухнат.

„Третата изключително лоша новина – двамата бивши министри, даже единият не е бил министър, обясняват как Спецов събрал 2 млрд повече! Какво се оказва?

Те подготвят нов половин милиард заем една седмица преди изборите. Направиха го досега два пъти! За един месец тези хора направиха милиард и осемстотин милиона лева дълг! Искам да питам – къде са тези пари? Актуализация – за култура – 0, за спорт – 0, армията – 0, МВР -0, селско стопанство – 0, образованието – 0. Къде са двата милиарда заем? Нали ще е прозрачно! Кой го обясни това? – попита Борисов.

Борисов призова да се спре това теглене на дългове, защото само след две седмици ще има правителство и то само трябва да прецени дали го прави.

Той припомни и изтеглените пари, които бяха предвидени и отделени за АМ „Хемус", които също са 500 млн. лева.

Като адекватна мярка в момента Борисов определи, че е незабавната оставка на Радев, Кацаров и цялото му служебно правителство.

„Дори и да спечели изборите той не може да е обединител на нацията. Къде му е зеления сертификат на Радев? С каква ваксина се е имунизирал, кога, къде? Всички президенти и лидери дадоха пример. Днес се хващат за ръце, а ние когато призовавахме за обединение той излизаше с юмрук на площада и искаше да си отидем. Отидохме си и какъв е резултатът“, заяви Борисов.

„На техните плещи лежат човешки животи! Как ще върнете ваксинацията? Кого лъжете! Излезте като мъже и кажете – изпуснахме нещата, извиняваме се.“

„Вижте какъв вой се надигна след решението на ЦИК да се броят квитанциите. Ние не сме против машинния вот, но искаме преброяване. Да се види дали резултатът от машината съвпада с квитанциите. И вижте какъв вой от Мая! Защо? Защото на предишните избори излъгахте! Затова виете сега като Радеви чакали!“, каза Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети