Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев знае, че есента ще има служебно правителство и заради това актуализират бюджета (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Радев знае, че есента ще има служебно правителство и заради това актуализират бюджета (ВИДЕО)

„Страх ни е не от репресии, а от това, което ще се случи, ако мине актуализацията на бюджета. Радев знае, че есента ще има служебно правителство и заради това му е добре да му актуализират бюджета.

Самият Василев призна, че бюджетът им не е реформаторски. Те само харчат, харчат", каза Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра стотици симпатизанти на партията в Кюстендил.

Той предупреди събралите се хора, че няма да има магистрала „Струма”. 

„Сега за 12 месеца няма една поставена плочка, да видим дали е поставена накриво. Къщичка за птичета няма посторена. За съжаление освен „Струма” няма да видим и еврозоната. Хърватия, която бе зад нас и се учеше от нас, влезе. Не само инфлацията е проблем у нас. Отчаяни са от това, което виждат в България. А на скептиците ще кажа - посочете ми една държава с евро, което да е по-зле от нас и да е оставена да падне”, разясни бившият премиер. 

„Хората ще ги бият с камъни, защото това внушаване, че правят нещо, а всъщност само дългове теглят. И само след месец хората ще ги забравят, защото искат промяната. Промяната е промененият ГЕРБ”, заяви бившият премиер.

„Видно е, че сегашните управляващи не могат. Нещо все говорят от името на Щатите. На срещата на евролидерите всички ме питаха – „Готови ли сте есента да се върнете на власт?”, подчерта Борисов. Той беше ясен, че кабинетът „Петков” лъже Брюксел особено по темата за Северна Македония”. Засегана и темата с инфлацията и продоволствената криза:

„Говорят за продоволствена криза - обвиняват войната, но по наше време беше войната в Сирия. Какво ни пречи войната? Военнопромишления комплекс работи на макс. Втори в Европа сме по производство на зърно, ние сме най-големия производител на слънчоглед и ще дам да се качи цената на олиото ли? За каква продоволствена криза говорят. 5 пъти над това, което е нужно да изхраним българите, ще съберем от реколтата след няколко седмици. Искат да правят пак далавера”, възмути се Борисов.

„Какво лошо видяха от нас, та е тази омраза. Щели да връщат стотинки от горивото. Значи на този с евтината кола ще връщат 25 ст, и на този с ферарито и бентлито - също. Защото ви мързи да седнете да помислите. Нали ГЕРБ крадяхме 8 млрд. лв., после станаха 4 млрд. лв. Защо тогава вдигате тавана на дълга на 10 млн. лв.? Каква е тази „промяна"?”, добави лидерът на партията. Той обясни, че и пенсионерите са лъгани, защото парите ще им ги „прибере инфлацията”. 

„За година и половина държавата стана пустош. В момента Ви грабят, бе, хора. По 30 хиляди лева на дете ви грабят, а вие им помагате. Тези нито са глупави, нито са прости. Просто са хора, които искат след тях да остане пустош и всеки, който дойде след тях да страда и да не може да се оправи”, заключи Борисов.

Преди Борисов се изказа кметът на Кюстендил Петър Паунов, който обясни, че за година животът ни се е променил до неузнаваемост, но „не в посоката, която желаем, в началото на миналата година природният газ беше 25 лв., сега е 152. Тока е 500 лв. Всичко това смаза всеки български дом, да не говорим какво се случва в общините и омерзителното отношение към тях”.

Бившият министър на МВР Христо Терзийски заяви, че след като е напуснал системата е очаквал служебният министър на негово място да направи така, че хората да живеят по-добре, а не да се занимава с политически репресии преди и след изборите.

„Кулминацията се оказа ареста на Борисов, но какво каза съдът - незаконен полицейски произвол. Беше прекъснат и диалога със служителите. Какво стана с миграцията - отпуснаха се много средства за бежанците, а миграционният натиск от Турция е 5 пъти по-голям.

Увеличи се престъпността. 100 човека повече загинали от предходната година. Тези хора не могат и не трябва да управляват”.

„Гледах актуализацията- планират да изтеглят по 2 хил. лева от всеки възрастен в тази държава.  В края на мандата всеки от нас ще дължи по 10 хил лева. Дори това не е най-лошото. Ако разделим тези 50 млрд, които ще натрупат до края на мандата, на тези 1.6 млн. деца – всяко дете ще връща по 30 000 лв. „, заяви от трибуната Делян Добрев. 

„Това, което правят управляващите ще стигне до арбитраж на „Газпром” срещу „Булгаргаз” или България. Надявам се да са обмислили всеки ход, защото ако го загубим, ще плащаме по клаузите „take or pay” (вземи или плати, бел.ред.). Има голям риск ние да платим, ако МС не си е свършило добре работата. След края на мандата те ще избягат, а ние ще плащаме", добави Добрев.

„Докога ще търпим това като общество”, попита пък Томислав Дончев. 

„Сравнете касова бележка от миналата година и тази. Може да се направи прост анализ - там ще видите 20% ДДС, с приходите, от който държавата развива политики. С касовата бележка от вчера с 30% по-висока стойност има данък „Асен и Киро”. Къде отиват парите от този данък?. Това е първия данък който трябва да падне, ако си говорим за облекчаване на данъчната тежест”, обясни депутатът.

Той  бе категоричен, че до оставка ще се стигне и без помощта на опозицията. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети