Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ „Европа“ от въздух (ВИДЕО)

Политика

Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ „Европа“ от въздух (ВИДЕО)

Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ Европа от въздух (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се събере, а сега стотици работници работят в събота и на места новото трасе вече се асфалтира от валяците“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който премина над АМ „Европа“ с хеликоптер на път за Сърбия, където днес заедно с президента Александър Вучич ще участва в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

От въздуха премиерът Борисов разгледа напредъка по строящата се АМ „Европа“, която е част от Трансевропейския коридор № 10, свързващ Лондон с Истанбул. Заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков двамата огледаха участъка Сливница-Драгоман и посочиха, че догодина ще се реже лентата на това толкова важно трасе.

„Това е от бюджета на българските данъкоплатци! И жп линията се изгражда на пълни обороти. Хората работят като пчелички“, изтъкна премиерът Борисов. Той отбеляза, че по част от трасето на АМ „Европа“ остават само по-лесните дейности. „Не е ли красота?! На места вече поставят маркировката, остава да сложат мантинели. По тези платна движението ще е със 120-130 км/ч, колкото и с хеликоптера. Правим така, че сърбите да имат пристанища във Варна и Бургас“, акцентира премиерът Борисов.

 

 

Бойко Борисов пристигна в Сърбия, където ще участва в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш. Дължината на трасето е 86,9 км като изграждането му започна през 2011 г.

Началото на официалната церемония ще бъде поставено с изказвания на премиера Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич. На събитието ще присъстват също българският министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, сръбският вицепремиер и министър на строителството, инфраструктурата и транспорта Зорана Михайлович, членът на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик, както и много представители на държавното и местно ръководство на Сърбия. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати