Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов разговаря с колегите си от ЕНП преди заседанието в Брюксел

Политика

Борисов разговаря с колегите си от ЕНП преди заседанието в Брюксел

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов, който по обяд пристигна в Брюксел за заседанието на Европейският съвет е провел разговори с колегите си от ЕНП преди форума. Във Фейсбук министър-председателят написа:

С колегите от EPP - European People's Party обсъждаме актуалните теми преди редовното заседание на Европейския съвет. В тези тежки времена по време на пандемия, трудните преговори около Брезкит, напрежение в регионите около нас, ЕС трябва да остане сплотен. Изправени сме пред много предизвикателства, но ние от ЕНП имаме нужните опит, воля и сили и ще намерим решения в полза на европейските граждани.

#EPPSummit.

Припомням ви, че Борисов пристигна в Брюксел за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе днес и утре.

Акцент в дискусиите на държавните и правителствените ръководители ще са преговорите между ЕС и Обединеното кралство като в интерес на двете страни е да има споразумение преди края на преходния период (31 декември 2020 г.), съобщиха от правителствената пресслужба.

Същевременно ще се обсъди и подготвеността в случай на изход от преговорите без сделка.

Тема на Европейския съвет е и постигането на климатична неутралност на ЕС до 2050 г., за което България работи и подкрепя. За страната ни определянето на климатичните цели е решение, което може да бъде взето само след провеждането на задълбочени и обширни дискусии на основата на подробна оценка на въздействието, включително на национално ниво. Затова е необходимо да се намери работещ механизъм с адекватно и справедливо разпределение на усилията и ползите от прехода към климатична неутралност в Европейския съюз.

Европейските лидери ще разгледат настоящата епидемична обстановка във връзка с COVID-19, напредъка по цялостната координация в отговор на пандемията на равнище ЕС, както и работата по разработването и разпространението на ваксина.

Държавните и правителствените ръководители на страните членки ще се фокусират и върху отношенията на ЕС с Африка и други външнополитически въпроси.   


Коментари (1)

Б. БОРИСОВ-МНОГО ДОБРЕ ПРИЕТ ОТ ЕЛИТА НА ЕВРОСЪЮЗА! Б. БОРИСОВ ХУЛЕН ОТ ЦИГАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
О'ВРЕМЕНА, О' НРАВИ!
ЦИГАНИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ В ГЕТОТО....
15.10.2020 22:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още