Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов разговаря с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян

Политика

Борисов разговаря с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян

Борисов разговаря с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата лидери обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването. Акцент в разговора бяха диагностичните и лечебните методи срещу новия вирус, които дават добри резултати и спасяват човешки животи.

Премиерът Бойко Борисов запозна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с действията на правителството и индустрията за реорганизиране на българската икономика в условията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят посочи, че текстилният бранш у нас от седмици вече произвежда предпазни облекла, шлемове и очила за нуждите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички служители, пряко участващи в борбата с коронавируса.

Друг акцент в телефонния разговор между Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни продукти и мерките, които се налагат за обезпечаването й.

Българският министър-председател изрази задоволство пред шейха от активизирането на двустранните отношения в резултат от създаденото политическо доверие и общо желание за задълбочаване на сътрудничеството. В тази връзка двамата лидери се разбраха България и Абу Даби да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен.

В началото на месеца премиерът Борисов присъства на конни кушии в село Пристое, когато представители на местната власт и любители на ездата поставиха въпроса пред министър-председателя за ново спортно съоръжение. Премиерът Борисов пое ангажимент за изграждането на републикански хиподрум за провеждането на конните състезания и скоро проектът ще бъде реализиран.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети