Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев ръководи пряко НСО, видях сценарии на „Росенец“

Политика

Борисов: Радев ръководи пряко НСО, видях сценарии на „Росенец“

Борисов: Радев ръководи пряко НСО, видях сценарии на Росенец - Tribune.bg
Снимка:

„Не ми се иска от глупост да се разруши постигнатото и дълги години да има много проблеми. България го е правила това много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който дава пресконференция в момента.

Борисов разказа как е видял ситуацията, която се разви преди дни на плаж „Росенец“.

„Видимо публични лица, Христо Иванов, дебаркира с провокативна цел, носи знаме. Видно, отива там с цел. Не го виня, вяска партия ползва ситуацията по начин, който намери за добре. Отива там със своята цел. Как бива посрещнат? Събитието е на 200 метра от имота, където се предполага, че е ВИП-а, който те пазят.

Нищо не налага такива действия на тези охранители“, каза Борисов.

И продължи:“ Аз виждам артисти. Единият го бута, бута към водата и го оставя. Да стъпи във водата и го пусна обратно. Върхът на възмущението ми – взима и хвърля знамето. Като през цялото време виждат, че ги снимат. Това няма да остане скрито. И тези, охранители, правят всичко възможно това да е автентично. Свършва сценката, прибират се и отиват да подкрепят Мая Манолова, Корнелия Нинова, Румен Петков. Какво прави Христо Иванов да протестира, като казва, че ще държи Борисов отговорен. За кое?

4 години Радев ръководи пряко, непосредствено, контролира НСО. Не могат да излъжат,

защото когато са ми пращали имена за началници, никога не съм се намесвал. Закон нямаше за НСО, ние направихме. В тази комисия са ДАНС, главния секретар на МВР, началник на НСО.“

„Сценарият продължава. Защо това не се направи когато ДПС не правеше кворум или с БСП искаше вот на недоверие за сваляне на правителството. Защо тогава не се постави тази тема за охраната? Искат да изкарат , че ДПС и ГЕРБ работят заедно. Аз публично съм благодарил, когато работим заедно в парламента“, коментира Борисов.

Борисов е категоричен, че никога не е посещавал „нито летните, нито зимните сараи на Доган, за разлика от някои политици“, които днес са по протестите.

Някой иска да ми вмени, че темата за охраната на Доган и Пееевски е моя тема, тя не е.

Радев да поеме отговорността, каза Борисов.

Когато Прокуратурата влиза в сградите на Министерски съвет и извлича министри и зам.-министри, ние дума казали ли сме? И аз го научавам от медиите, когато го пуснат. Главният прокурор работи само с главния секретар и дори министърът на МВР не знае, коментира Борисов.  

Чакаме новини довечера след 8. Затова, за да не се случи, започнаха вчера.

Питам дали има десен човек, който да не знае какво значи да влезеш в европейския банков съюз, да участваш на Европа на първа скорост. Сиреч, всички останали - Мая, Румен, Корнелия, Божков, Радев- те са ясни. Защо дясномислещите хора не излязоха, да мине днес и утре? Защо влязоха в този сценарии? Видно – сценарии, а когато има сценарии, има сценаристи. И те снощи се показаха кои са. А причината е тази, която казах, допълни премиерът.

Вчера прочетох едни новини- Радев скочи на Доган и Пеевски, прокуратурата влезе в Президенството. Какво има общо съветниците на президента и как е скочил, като 4 години им държи охрана. Кога скочи, когато го подкрепяха? Какво е това безобразие, попита Борисов.

Пак искам да се обърна към своите опоненти - да прояват малко държавничество.

Едните се готвят да се саморазправят в Росенец, от това което МВР ми докладва. В Босна и Херцеговина от една сватба тръгнаха нещата! Етническият мир е много важен. Разбира се, общината в Бургас и въпросният плаж или пристанище, да се види и да се върне на хората. Както на моята къща се разхождат хората, спират, снимат, който иска - като туристическа атракция. На Евксиноград си ходят хората и си снимат и плажуват, каза още той.

Крайната цел на този сценарий е нагнетяване на етническото напрежение,

призовавам политиците към здравомислие. Всичко това е добре разигран сценарий, който да покаже колко гадни са ДПС, какво правят техните гавази, а те не са на ДПС, а на президента. И всичко това да го припишат на мен, категоричен беше премиерът. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ МУ-ХА-ХА..... НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ☭ МУ ЗАПАРИ ПОД НАСРАНИЯ ГЪЗ......
10.07.2020 10:32 / Отговор
k Ти гледай да не му запари под дирника на този, който държеше змия в пазвата си – несръчния шпионин в полза на държава, от която не купихме самолети! Щото не само няма да има втори мандат, ами може и импийчмънта да хапне!
10.07.2020 10:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети