Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов с първи коментар за решението на КС: Радев е знаел за гражданството на Петков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов с първи коментар за решението на КС: Радев е знаел за гражданството на Петков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Борисов с първи коментар за решението на КС: Радев е знаел за гражданството на Петков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Борисов направи първи коментар на решението на КС за гражданството на Кирил Петков. 

„Основен закон в държавата е Конституцията, Радев как не е знаел за декларацията. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, които уж са най-великите. Той в началото може да не е знаел, но като е разбрал не е реагирал. Радев обаче е знаел и затова поиска КС да прекрати делото“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов допълни още, че само иска да се спазва върховенството на закона, нищо повече. Той допълни, че в следващия парламент ще търсят останалите политически партии, за да се стигне до консенсус и да не се стига повече до подобни казуси.

По-рано Борисов засегна темите с ваксинацията и поредният изтеглен дълг от служебния кабинет

„Интересувам се от Радев като е ръководещ и привикващ министри и кметове и се опитва да вменява вина. В неделя казах нещо в манастир край Асеновград, като уточних, че не искам да плаша с ваксини с изтекъл срок. Препаратът на „Пфайзер“ е със срок на годност 30.09, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември“, обясни той.

Борисов попита защо Радев и Кацаров не се излезли да обяснят както той е направил това с Астра Зенека и защо е спряна. Ние сме казали, че ще дойде момент да се бракуват и изхвърлят ваксини. Вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с новите партиди, аз не казвам, че са вредни, но не се знае колко са ефективни“, поясни лидерът на ГЕРБ. 

„Вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: „Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията“. Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: „Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие. Сиреч - мафията говори“, заяви Борисов и допълни: „Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно“.

Борисов заяви, че пресните ваксини са били продадени на Норвегия с помощта на парламентарни сили.

„Когато теглихме дългове бяха отрицателни, а служебният кабинет изтегли пореден дълг – трети за половин милиард лева“. Той попита Асен Василев как ни нямат доверие вече за инвестиции и лихвите.

„От една страна говорят, че имали пари и по половин милиард през няколко дена теглят. Поразията, която вчера направиха - че показаха на международните финансови пазари, че дори и българският финансов пазар не вярва на Радев и ако се наложи през февруари да теглят, ще има много голяма лихва... Когато те говорят, всичко е празни приказки“, коментира още Борисов.

„Ще свършат кефа февруари. По мое време България беше с най- ниския външен дълг в Европа. Правителството ни бе на излишък, Сега дефицита им е 4,6 млрд. лв., за да го запълниш бюджета трябват 4,7 млрд. лв. Следващото правителство ще започне с 6,7 млрд. лв назад".

„Българите вече може само Господ да ни спаси, затова обикалям манастирите“, обясни той. 

Лидерът на ГЕРБ посети и предприятие в Русе, което произвежда копчета и парфюми. Собственикът сподели, че не получават никакви помощи от мярката 60 на 40, от които преди са се възползвали, а в същото време токът е с рекордни цени.

„Вдигат ни тока, олиото, всичко расте. Имам 3 деца и разходите ни се вдигнаха с 400 лева“, коментира един от мъжете.

„Това е промяната, нали това искаха“, заяви Борисов и допълни, че на среща със синдикати и бизнеса са предложили модел как да се нормализира цената на тока.  


 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати