Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов с промени в структурата на ГЕРБ-Шумен преди балотажа, тече пълна мобилизация

Политика

Борисов с промени в структурата на ГЕРБ-Шумен преди балотажа, тече пълна мобилизация

Борисов с промени в структурата на ГЕРБ-Шумен преди балотажа, тече пълна мобилизация - Tribune.bg
Снимка:

Грехота е заради партийни междуособици да сме на втора позиция в Шумен, заяви лидерът на ГЕРБ. Той съобщи, че е направил промени при областните ръководители на структурата, защото за града е направено много. 

По-рано стана ясно, че Любомир Христов е новият областен координатор на партията в Шумен след решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.  Борисов постави задача пред Любомир Христов и местната структура за пълна мобилизация на членовете и симпатизантите на партията в община Шумен и цялата област за предстоящите балотажи по места.

Борисов съобщи, че е минал и през Варна, където също има пълна мобилизация за балотажа.

В Добрич лидерът на ГЕРБ оказа подкрепи кандидата на партията за кмет Красимир Николов, който е на балотаж срещу Йордан Йорданов. Борисов отбеляза лошото състояние на центъра на града: „Дано хората искат да има реално промяна в отношението към града. Оставете градската среда - нищо не се е променило, а стотици милиони се изсипаха в булеварди, тротоари, воден цикъл. Хората започват да се събуждат след тези кошмарни 8 години управление на града“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Знаете ли колко местни депутати има ГЕРБ - 1499. Един не ни е стигнал да сме 1500. А на колегите от ПП/ДБ четири не им стигат, за да са 400 - имат 396. Ако бяхме положили още малко усилия да ги закръглим, щяхме да имаме общо 1900", обърна се Борисов към новоизбраните общинари в Добрич. „БСП имат 740, ДПС - 964, Възраждане - 199. Това е. 537 094 са гласували за ГЕРБ, срещу 273 хиляди за ПП/ДБ. Може да се гордеете. Цифрите са неумолими. Ние сме национални първенци“, похвали се лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че ПП/ДБ не са търсили подкрепа, а и ГЕРБ не е търсила така от тях – „всяка партия е свободна да прави каквото желае“, добави той. „Моето предложение към Кирил Петков и останалите още преди изборите беше да направим рамката на един блок и да отчитаме като представяне на тозо блок трите партии, които представляват коалицията като резултат. ГЕРБ е първа, ДПС са втора, ПП-ДБ са трета политическа сила. Под чертата са БСП и „Възраждане“. Сглобката като представителност на хората, които я представляват, е повече от представителна. И вече тук трябваше да разсъждаваме защо е ниска избирателната активност, защо не успяваме да убедим хората, че това, което правим, е правилно. Сега ни е необходима пълна мобилизация“, обясни той.

Депутатът Деница Сачева посочи, че най-голямата група съветници е на ГЕРБ, двама кметове – на Шабла и Тервел, общо 12 села са с кметовете и 9 села на балотаж. „Градът е в застой, има 34 милиона кредити. Искахме да има медицински колеж, но кметът е изхарчил парите“, подчерта тя.

Борисов добави, че както Добрич, така и цялата страна е задлъжняла. „3 години БВБ е близо 200 млрд. А моделът да имаме пълна хазна и да харчим, колкото изкарваме, не се върне ще фалират. Ако хората искат сегашното положение да продължи, харченото трябва да се плати. 3 години минаха в безвремие, ще минат още 3“.

„Ние взехме навремето градове с огромни задължения, но тогава светът бе различен, сега с тези войни в държавите на никой не му е до инвестиции“, призна Борисов. Той обаче поиска да знае защо ГЕРБ е първа политическа сила за съветници в общината, но са втори за кмет.

Лидерът на партията отбеляза, че в момента корпоративният вот е по-опасен за България. „Фирми и бизнес организации, те си знаят, че имат 200 работници и трябва да им излязат 200 гласа. Няма къде да ходят. Това е по-опасното, което се получава“, смята лидерът на ГЕРБ. 

Посещението на Борисов в Добрич започна с десетки снимки със симпатизанти и деца в центъра на града.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети