Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов с устойчива и висока подкрепа, доверието към Нинова се срива с излизането на БСП от НС

Политика

Борисов с устойчива и висока подкрепа, доверието към Нинова се срива с излизането на БСП от НС

Борисов с устойчива и висока подкрепа, доверието към Нинова се срива с излизането на БСП от НС - Tribune.bg
Снимка:

Колкото повече Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява с твърда ръка

Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ, докато лидерът на опозицията Корнелия Нинова през последните месеци има по-малко доверие в сравнение с оглавяваната от нея БСП. Това е един от изводите на съвместното национално представително проучване на bTV и „Маркет линкс”.

При Нинова разделянето на личния от партийния рейтинг започва с излизането на БСП от парламента, като ножицата се разтваря от вътрешните противоречия и оттеглянето на оставката, обясни Добромир Живков от агенцията.

Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява – и да управлява със здрава ръка, коментира Живков.

След евровота електораланата подкрепа за основните партии се запазва на сходни нива. При избори днес ГЕРБ биха взели 30,6% от гласовете, БСП – 28,9%, ДПС – 8%, „Обединени патриоти” – 6%.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

нина Една категория хора знаят, че не е престижно да гласуват за БСП и не го признават, но в същото време наивно си представят как БСП на власт ще им върне "безплатното
27.06.2019 19:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп