Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов събра шефовете на службите заради атентата в Нова Зеландия

Политика

Борисов събра шефовете на службите заради атентата в Нова Зеландия

Борисов събра шефовете на службите заради атентата в Нова Зеландия - Tribune.bg
Снимка:

Надписи на български върху оръжията на атентатора

Премиерът Бойко Борисов събира шефовете на службите. Съвещанието ще търси връзката на стрелеца от Нова Зеландия с България, съобщава "24 часа".

Вицепремиерът Екатерина Захариева, директорът на Главна дирекция “Национална полиция" Христо Терзийски и шефът на ГДБОБ Ивайло Спиридонов вече влязоха на съвещанието в Министерския съвет.

Брентън Тарант, който е заподозрян за смъртта на 49 души в две джамии в Крайстчърч, е носил пълнители за автомати с надписи, сред които имало и на български език. Те са за битки в Руско-Турската, както и Балканската война, при които сме побеждавали турците. Изписани са били и имената на българските владетели Фружин и Константин-Асен.

Стана ясно и че терористът Брентън Тарант е публикувал свой манифест в Туитър със заглавие „Великата замяна“. „Аз имах обикновено детство, без сериозни проблеми. Най-вече искам да покажа на нашествениците, че нашите земи никога няма да са техни, че нашите отечества са си наши, докато там живее бял човек. Те никога няма да превземат земите ни и няма да ни изместят“, пише той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети