Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов съгласен на разговор с ПП, но преди това иска разговори между експертите в партиите

Политика

Борисов съгласен на разговор с ПП, но преди това иска разговори между експертите в партиите

Борисов съгласен на разговор с ПП, но преди това иска разговори между експертите в партиите - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви готовност разговори със съпредседателите на „Продължаваме промяната”, които да се излъчват на живо, но само ако преди това е има разговори между експертите на ГЕРБ и партията на Петков и Василев по темите от финансовата, енергийната и правосъдната сфера.

„Виждаме масирана атака. Сутринта, която и програма да включа, се говори едно и също. Това е нова мода – видите ли, да говорим открито пред камерите. Ще говорим открито и пред камерите. Никога не сме говорили скрито и покрито. Въпросът е има ли смисъл и какво ще говорим пред камерите”.

„Да се явим да ни тричат или да казват, че сме лоши , това има право да го прави народа, а той реши, че сме първа сила. И при машинното гласуване ги победихме честно и почетено”.

По думите му до вчера Промяната искали да говорят с него, сега обаче не искали. „Ще се върна и ще говоря с вас, ако тръгнете в едната посока, и ние ще тръгнем, затова им предложих с работни групи в парламента, ако искат - и камери ще поканим”, отсече Борисов. „Те масирано размахват 16 точки. Най-важната била ГЕРБ да се откажели от пъпната връв с Гешев. Що за глупост? ГЕРБ има пъпна връв и когато говорихме за Северна Македония, и за оръжие за Украйна, това е пъпната връв на ГЕРБ - с Европа и Америка, с ЕНП”, посочи Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че трябва експерти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета, а „Продължаваме промяната” бягат от експертни разговори, искат шоу.

По думите му за последните 6 месеца „Продължаваме промяната“ са изгубили два коалиционни партньора: ИТН и БСП. Той подчерта, че не ГЕРБ, а корупцията е свалила правителството на Петков го е свалила корупцията. „ИТН изобличи ПП, че правят неща, които изобщо не са свързани с борба с корупцията по високите етажи на властта“, коментира още Борисов.

Финансовият ефект от 16-те точки е в единият – да махнем 5. 7 милиарда, а във втория – 7. 100 милиарда.  

„За две години стана ясно, че не се крадат осем милиарда на година. Напротив, само теглите заеми. Откъде ще ги вземете. Предлагам Кирил Ананиев и избрани от тях хора да седнат и да бюджетират. И всичко да е готово, когато отида на разговори. Те искат да направим шоу и да се скараме. И да не стане с първия мандат. Ако тези неща не се изчислят, няма да стане и с втория, и с третия", каза Борисов. 

Той заяви, че тези проблеми трябва да се изчистят и да се поеме политическа отговорност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети