Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Инвестициите в България продължават и по време на кризата от пандемията

Политика

Борисов: Инвестициите в България продължават и по време на кризата от пандемията

Борисов: Инвестициите в България продължават и по време на кризата от пандемията - Tribune.bg
Снимка:

От днес Пловдив ще има COVID-болница – това е общинската „Св. Мина“, стана ясно от посещението на Борисов в града

„Инвестициите в България продължават и по време на кризата от пандемията. Над 254.3 млн. лева са вложени в новия завод на КЦМ“, това написа премиерът, след като посети заводът за цветни метали край Пловдив. С него беше и министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Ръководството на  завода получи сертификат за инвеститор клас А, на базата на който държавата ще помогне с изграждане на инфраструктура – над 1 милион лева ще се отпускат за довеждащ път до предприятието. „Новото предприятие е високотехнологично и подпомага работата на всички миньори, заети в областта, които са близо 4000", подчертва Борисов. 

„COVID-пандемията изисква оптимизъм. Само България върви добре, нашите лекари герои работят, по 1000 души връщаме на работа, защо е този зор да затваряме. Трябва да го преодоляваме, за да може да догодина пак да пишат, че България се справя добре", каза още той. 

Технологията на работа в завода му беше показана от директора на КЦМ, който я определи като уникална. Според него предприятието е прекрасен пример за кръгова икономика, тъй като няма отпадни продукти. 

Премиерът подчерта и добрите данни на Евростат- „Производството в България продължава да нараства за пети пореден месец при това с най-добро темпо от юни насам. Затова продължаваме да работим на максимални обороти, няма да има затваряне, за да може икономиката да върви напред.“

КЦМ е едно изцяло българско предприятие, с което може да се гордеем - най-голямата компания за производство на олово и цинк в Югоизточна Европа. Оттук се изнася за почти целия свят, каза още Борисов.

 

По-късно премиерът отиде да види кмета Здравко Димитров, който е настанен в пловдивска болница. Той постъпи в "Пълмед" на 31 октомври, след като в продължение на седмица бе на домашно лечение, но продължи да поддържа висока температура. Димитров излезе пред болницата, за да разговаря на живо с премиера.

Кметът увери, че от днес Пловдив ще има COVID-болница – това е общинската „Св. Мина“, която ще помогне за осигуряването на болнично лечение на всеки един нуждаещ се пациент от региона. Към момента са разкрити 90 легла с възможност за добавяне на още 50, което ще стане поетапно. Предвидено е създаването на отделни звена в болницата за пациенти с коронавирус, които се нуждаят от кардиологични и хирургични медицински грижи. За предоставянето на необходимото лечение са привлечени специалисти и от други лечебни заведения от областта.

„Това е поредната мярка, с която реорганизираме здравната система по плана, по който работим, за да се справим с пандемията. Правителството е предприело всички необходими действия да гарантира доставките от спасителните медикаменти при лечението на коронавирусната инфекция, вече сме платили и за купуването на най-добрите ваксини срещу COVID-19, които ще се появят на пазара на ЕС“, написа в профила си премиера. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати