Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Само за месец Радев махна всички експерти, за да се купят „Грипени“

Политика

Борисов: Само за месец Радев махна всички експерти, за да се купят „Грипени“

Борисов: Само за месец Радев махна всички експерти, за да се купят Грипени - Tribune.bg
Снимка:

Радев и Нинова се държат като новородени бебета, посочи премиерът

Румен Радев само за един месец „измете“ всички специалисти от министерства и прокара купуването на „Грипени“.  Това отговори премиерът Бойко Борисов на твърдението на президента, че не е договорено индустриално сътрудничество срещу покупката на F-16.

„Това е единственото, което може да твърди Радев“, посочи Борисов.

„Моето правителство плащаше и „Кугари“ -те и „Спартан“-ите.  Да ме заведе и да ми покаже договореното от БСП, ДПС и НДСВ. Да ми покаже завода за съвместно сътрудничество“, призова премиерът.

„Ние работим не само с американски, но и с френски, белгийски и други експерти за съвместно производство на бронирани машини“, разкри Борисов и посочи, че те вече са посетили България.

„В момента всички работим по съвместно производство на определени компоненти в тази сфера“, посочи той и прогнозира, че съвсем скоро ще произвеждаме в автомобилната промишленост.

Премиерът подчерта, че покупката на F-16 е най-доброто в момента.

Призова и президентът да попита Корнелия Нинова къде са заводите от тяхното управление.

„Критикува само правителството, но не е казал една дума срещу БСП, срещу ДПС, не е казал една дума срещу управлението на неговата партия, която го направи президент“, заяви Борисов.

„И Радев, и Нинова се държат като прясно родени бебета, сякаш са се родили вчера, сякаш не са управлява 20 години“, посочи той.

Премиерът коментира и темата с горенето на отпадъци у нас.

„Има европейски директиви, които много стриктно спазваме. Ще ми е интересно да видя при кабинета „Орешарски“ дали са внасяли боклук. Когато станах кмет, боклукът на София се хвърляше в дерето на „Суходол“ и това беше решението на управляващите преди да се появи ГЕРБ. В момента навсякъде се изграждат сепариращи инсталации. В София е най-модерния в Европа завод за битови отпадъци, а депото в „Суходол“ е рекултивирано“, каза Борисов.

По думите му кризата с водата в Перник се дължи на лошо управление от страна на ВиК дружеството. Той посочи, че вече са започнали сондажи за търсене на вода, която да се отведи към язовир „Студена“ и че по празниците ще се работи постоянно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Борисов Със замах съсипа България, и ръси само простотии.Срам ме е, че толкова некомпетентен човек е яхнал 10 години властта. И ограбиха с останалите мафиоти Родината ми.
21.12.2019 21:35 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети