Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Сърцераздирателно е, възрастните си дават спестяванията на измамници

Политика

Борисов: Сърцераздирателно е, възрастните си дават спестяванията на измамници

Борисов: Сърцераздирателно е, възрастните си дават спестяванията на измамници - Tribune.bg
Снимка:

Години наред МВР предупреждава да не се дават пари на "полицаи"

„Самите вие виждате колко е сърцераздирателно да гледаш възрастните хора как си дават спестяванията и действително социалната цена е много голяма“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на Национално съвещание с ръководството на МВР.

Целта на събитието беше да се даде повече гласност на проблема с телефонните измами.

„Години наред, почти всеки ден се дават кадри от това, което сме направили, предупреждават се хората, че полицията не взима пари, че не участва в такива измами, че не трябва да сътрудничат, но и до вчера госпожата, тя до последно си вярва, че съдейства на полицията и е в такъв филм, че просто трудно може да я изкара човек“, коментира премиерът.

Той обясни, че през последните месеци служите работят изключително активно, подпомагани от румънските им колеги.

„Както за кокаина бяхме предупредени. Буквално акваторията на Черно море беше затворена от граничните ни служби и затова се изхвърли наркотикът, нямаше шанс да избяга в посока България и в посока Черно море. Стотици килограми, които преминаха в тонове, са заловени от септември насам - вече 730 кг. наркотици, сега близо 300 килограма наркотици. Рекордни количества хероин, тонове марихуана, кокаин, синтетична дрога, а за контрабандата на цигари мисля, че всички вие знаете. Благодарение на всички тези хора, свалихме под 5%“, похвали службите Бойко Борисов.

Премиерът сподели още, че е преодоляна една стара слабост на службите – след като е заловен наркотикът, веднага да се похвалят с това пред медиите. Благодарение на това сега те имат възможност да арестуват цялата схема, която стои зад наркотрафика.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК МУ-ХА-ХА... АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ СА ПОЧНАЛИ ДА МУ ДАВАТ ПО-МАЛЪК ПРОЦЕНТ НА ПОЖАРНИКАРА "БУДА" И ТОЙ ГИ ПОДГОНИ...
19.04.2019 22:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети