Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов се отказа да купува нов самолет – дава парите за физкултурни салони в училищата и за спорта в Пловдив и Шумен

Политика

Борисов се отказа да купува нов самолет – дава парите за физкултурни салони в училищата и за спорта в Пловдив и Шумен

Борисов се отказа да купува нов самолет – дава парите за физкултурни салони в училищата и за спорта в Пловдив и Шумен - Tribune.bg
Снимка:

С МОН сме одобрили списък с 50 училища, заяви спортният министър Красен Кралев

Премиерът Бойко Борисов се отказа от покупката на нов правителствен самолет. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет.

„Не ща ние да купуваме самолет. Дето се вика заради популизма – с риск за живота. Не, няма да си купуваме“, каза премиерът.

"Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. Истински ми е мъчно, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7", каза премиерът, а въпросните точки са предвидени в дневния ред решения на МС, които се отнасят до отпускане на допълнителни бюджетни средства.

От думите му стана ясно, че с част от парите, заделени за нов самолет, ще бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив, както и стадион в Шумен. Това е единственият областен град, където не сме подпомагали, каза Борисов.

Сумата, която правителството ще отпусне за тази спортна инфраструктура, е в размер на 37 млн. лева.

„25 млн. отиват за училища, които нямат физкултурни салони и децата не играят, трябва да се прекрати неравенството между децата“, каза още Борисов.

„С МОН сме одобрили списък с 50 училища. 1300 ученика има в най-голямото одобрено училище в Пловдив. Най-малкото е в Асеновград. 30 000 български деца ще получат равни условия с другите деца“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Красимир Геровски Уплаши се от феновете на Левски.
Когато знаем тарифата на лапачите на герб с 27 милиона не могат и на 10 физкултурни салона само проектите да направят
29.02.2020 00:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети