Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев ще го отстрани българският народ, това не е работа на партиите (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Радев ще го отстрани българският народ, това не е работа на партиите (ВИДЕО)

Борисов: Радев ще го отстрани българският народ, това не е работа на партиите (ВИДЕО) - Tribune.bg

Борисов проведе среща с българското малцинство от Северна Македония. Те се оплакаха пред него за проблемите, пред които се изправят както те, така и децата им.

„Демократичният свят ни се подиграва, на вас и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство трябва да помогнете“, обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

В началото на срещата лидерът на ГЕРБ подчерта, че днес е пореден ден с висока смъртност, ниска ваксинация и много случаи на коронавирус.

„Бяхме пример за Балканите, а Радев всяка седмица тегли нови и нови заеми“, продължи той

„Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри.

Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в тези неща. Провалът на неговото правителство във всяко едно отношение е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията“, коментира Борисов.

Среща с  българското малцинство от Северна МакедонияСреща с българското малцинство от Северна Македония

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че надали Северна Македония има по-добър приятел от България, а договорът за приятелство бил в правилната посока. Убеден е, че проблемът с вписването на българското малцинство в конституцията на СРМ ще бъде решен. По думите му усилията трябва да са насочени към това как да се преодолее кризата в отношенията.

По думите му България вече не е лидер на Балканите. „Радев задълбочи пречките с неадекватната си политика“. 

Организациите ни от РСМ казаха, че са се обединили около няколко неща и искат равенство-което е една от европейските ценности. „Нашата съдба е във вашите ръце. Това е голяма чест, че ни подкрепя ГЕРБ, но и голяма отговорност. Убеден съм, че осъзнавате това“, изтъкнаха те като настояха да се изчисти въпросът със историческата истина и езикът на омраза.

„Ако нещата продължават така, децата им ще напуснат Северна Македония. Нашият премиер – Заев и президентът Пендаровски, както

Мицковски не иска да ни чуе, не иска да търсим решение заедно. Разчитаме на вас и търсим съдействие“.

Един от присъстващите на срещата заяви : „Вие говорите с хора, които не съществуват“. А Борисов отговори : „Значи вие се чувствате като нашите симпатизанти, които Радев чегърта“.

Борисов пое ангажимент, когато дойдат представители на РСМ у нас, да го каже публично - с едно решение на парламента там българското малцинство да бъдат вкарани в Конституцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати