Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов се срещна с Франс Тимерманс

Политика

Борисов се срещна с Франс Тимерманс

Борисов се срещна с Франс Тимерманс - Tribune.bg
Снимка:

Важен е компромисът, посочи българският премиер

Снощи премиерът Бойко Борисов се срещна с кандидата на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс. Началото на срещата бе излъчена в профила на българския премиер Бойко Борисов във Фейсбук. Борисов посочи, че е важен компромисът.

„Водим тежък съвет“, заяви Бойко Борисов.

Той посочи, че до вчера решението на Европейската народна партия е било ЕК да бъде оглавена от Манфред Вебер. По неговите думи Вебер има повече тежест в Европейския парламент и затова се очертава компромис Тимерманс да поеме ЕК.

„За мен е важен компромисът. В случая кой е отдолу или отгоре не е най-важното. Погледнато реално Вебер има повече опит в парламента 

Премиерът Бойко Борисов се срещна снощи с Франс Тимерманс, кандидат на Партията на европейските социалисти за председател на Европейската комисия. Началото на срещата бе излъчено в профила на премиера във Фейсбук.

„Погледнато реално Вебер има повече опит в парламента. Днес говорихме с Педро, Еманюел, Ангела, Рюте, че е по-добре да излезем с решение“, каза Борисов и посочи, че винаги са работили добре с Тимерманс.

„Винаги съм бил честен с теб и съм изразявал своите адмирации за всичко, което правиш в борбата с корупцията в твоята страна. Това е основата, на която ценя нашето приятелство”, каза от своя страна Тимерманс.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати