Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Сегашните и следващите поколения няма да простят на България и Северна Македония, че не сме намерили компромис

Политика

Борисов: Сегашните и следващите поколения няма да простят на България и Северна Македония, че не сме намерили компромис

Борисов: Сегашните и следващите поколения няма да простят на България и Северна Македония, че не сме намерили компромис - Tribune.bg
Снимка:

Борисов се видя с Владо Бучковски преди да замине за Брюксел

„Винаги съм считал, че на масата на преговорите може да се намерят решения. Сегашните и следващите поколения няма да простят нито на България, нито на Република Северна Македония това, че не сме намерили компромис, който да даде перспектива“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си по-рано днес със специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски.

За да бъде намерено устойчиво и дълготрайно решение на оставащите отворени въпроси в двустранните отношения, според премиера е необходим прагматичен, откровен и добронамерен подход, изразяващ се в конкретни действия. Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че за отношенията на взаимно доверие е важно връщането към стриктно и необратимо изпълнение на всички поети ангажименти от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан през 2017 г.

„България винаги е изповядвала евроатлантическите ценности, затова и по време на нашето председателство на Съвета на ЕС поставихме темата за европейската перспектива на Западни Балкани на първо място“, посочи премиерът Борисов. Министър-председателят бе категоричен, че България до този момент е положила всички усилия страните от Западните Балкани да бъдат приобщени към НАТО и ЕС. В този контекст Борисов припомни, че именно в резултат на подкрепата на България за европейското бъдеще на Република Северна Македония, бе подписан Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Горге Коритароски Непрестанното ослушване на едната страна,на би трябвало да се превръща в стил на общуване между тях! Какъв е компромисът,който прави или ще направи РСМ? Коритото стана по католик от папата,а всъщност си е чисто сръбска подлога!
11.12.2020 09:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети