Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: След 3 г. ще дойдат падежите по заемите, а сегашните ще са по островите

Политика

Борисов: След 3 г. ще дойдат падежите по заемите, а сегашните ще са по островите

Борисов: След 3 г. ще дойдат падежите по заемите, а сегашните ще са по островите - Tribune.bg

Схемата с газа е „бяло“ крадене по 100 млн. на месец, заяви лидерът на ГЕРБ

„Този шишето, дамаджаната или както беше, не ме интересува. Парите в България от Брюксел ги докарвахме ние. Не сме ги крали и не сме ги изнасяли“. Това заяви пред симпатизанти във Видин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Преди срещата той огледа инфраструктурата в района и обяви видяното за „чудовищно“. „Защо бе видинчани, защо спите? Къде ви е „Боец“-а, който ей тук целуваше знамето на ГЕРБ. И после се продаде на мафията“, посочи бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува медиите, че нито една телевизия не е казала вчера името на фирмата, която ще действа като посредник и затова вместо България е резервирала количества газ в Гърция. Така комисионните и печалбите от оскъпения газ отивали в нечии джобове.

ГЕРБ още вчера обявиха, че новият директор на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов идва от частната фирма „МЕД“, на която е бил директор. Те са категорични, че не е вярно, че България е запазила капацитет на терминала в Гърция. Всъщност фирма „МЕД“ е запазила капацитета, запазила е танкер и ще продава на държавната „Булгаргаз“ с поне 20% по-скъпо.

„Който направи схемата с газа, „евала“ – това в кавички. „Бяло“ крадене по 100 млн. на месец“, каза Борисов.

„Аз не можех да си представя какво правят те, докато обясняваха, че ние сме крали по 8 млрд. и те ги откраднаха. Не можете да си представите 8 млрд., тази зала не може да ги събере“, обяви бившият премиер.

Той даде пример с трупаните на заеми – все едно всеки понеделник да ходиш при съседа и да казваш – дай 500 лв. и той всеки път да ти вдига лихвата, а ти да казваш „Давай, няма проблем“.

След 3 години ще дойдат падежите по заемите и тогавашното правителство ще има 2 години да връща, предупреди лидерът на ГЕРБ. „Вие тези няма да ги намерите, те ще са по островите“, каза Борисов. Според него оттук насетне ще е невъзможно да се закрепи бюджет без вдигане на данъци.

„С темповете, с които изнасилват държавните финанси, планират да утроят държавния дълг до 2025, ей тези бебета да връщат“, каза още той.

„Който иска да управлява, да се хваща. Ако се случи веднага в рамките на година-две с тежки ограничения можем да се хванем и можем да възстановим държавата. Ако не – Терминал 2 и кой където види. Не мога да лъжа“, заяви Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети