Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към Слави: Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос

Политика

Борисов към Слави: Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос

Снимка:

Премиерът отговаря на зрителски въпроси в Шоуто на Слави

Премиерът Бойко Борисов заяви, че поема ангажимент да предложи на парламента отпадане или намаляване на партийните субсидии. Това се случи в Шоуто на Слави, където премиерът отговаря на зрителски въпроси.

„Ще го направя. Това обаче крие голям риск“, заяви премиерът. И обясни, че това спестяване може да излезе скъпо. „Дойдат ли избори -  всички искат да „помагат“, но след като се спечелят изборите, идват и си поставят условията. Ако вкараме партиите в такъв режим, партиите ще тръгнат през бизнеса, да не говорим, че имаше кампании, които бяха финансирани от социално слаби. Те ще станат зависими от олигарсите“, каза Борисов.

И допълни: „Нали и в президентската кампания има закон за дарения и се оказа, че социално слаби са плащали за кампанията“. Той поясни, че намира този ход за „популистки“, а средствата са за политическия живот на партиите. ГЕРБ пък правели непрекъснато дарения от тези средства.

За цената на горивата

На въпрос за цената на петрола и горивата Борисов заяви, че новата наредба за касовите апарати предвижда, когато се зарежда на бензиностанции, в касовата бележката да отбележат колко са акцизите за държавата, колко е нетната цена и колко надценката, за да знае всеки българин колко е цената и каква е печалбата. „Всеки, когато си погледне бона ще знае как е формирана цената. Това е 100% прозрачност“, заяви Борисов.

„Цената на горивата имаше и в Русия проблем. Истински се надявам, че в нашите находища Хан Аспарух и Силистар ще има добри добиви и на петрол и на газ и тогава този въпрос няма да ни вълнува“, допълни премиерът.

Той подчерта, че САЩ са приели политика за шистовия газ, а в България това е мръсна дума. „Целият свят в момента прави терминали, за да вкарва от САЩ втечнен шистов газ, а ние казахме, че няма да добиваме. Когато не искаш да добиваш, а имаш огромни залежи, ние се ограничихме само до акваторията на Черно море“, посочи Борисов. Той подчерта, че бензинът днес е 2,10 лв. „И аз искам бензинът да е много евтин, но България не добива петрол“, каза премиерът.

За КТБ

Всичко е било под контрол и постепенно парите на държавата са намалели там. Отговорност за всичко носи БСП и ДПС, избраха Орешарски тогава за министър-председател, заяви Борисов. И обясни, че преди това КТБ е била стабилна банка.

10 милиарда приходи повече в хазната

В момента дългът ни е под 20%. 40% имаме ръст на приходите и 30% на БВП. Разликата за 4 години са 10 милиарда приходи повече в хазната, заяви Борисов. Той обясни, че до края на мандата БВП ще бъде 130 милиарда, а до края на мандата дългът ще намалее до 17%.

За свободата на медиите

По повод на закона „Пеевски“, премиерът обясни, че законът е бил подкрепен от всички парламентарни групи и никой не е възразил, тъй като целта е била изсветляване на медиите. „Ако медиите на Пеевски имат 5% дял, всички останали са на други собственици. Всеки олигарх и партия си прави медия“, допълни премиерът.

Има медии, на които аз всеки ден съм на карикатура. Има такива, които откровено лъжат. Няма лошо, това е демокрация. Не е честно това, което някой прави, да го приписва на нас, категоричен беше той.

За мен няма неудобни въпроси

Накрая водещият изрази съжаление, че не е успял да зададе всички въпроси.

"Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос", отвърна премиерът.  

 


Коментари (1)

К.Анкова Така е когато всичко ти е прозрачно и честно нямаш неудобни въпроси
22.11.2018 10:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив