Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към Слави: Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос

Политика

Борисов към Слави: Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос

Борисов към Слави: Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът отговаря на зрителски въпроси в Шоуто на Слави

Премиерът Бойко Борисов заяви, че поема ангажимент да предложи на парламента отпадане или намаляване на партийните субсидии. Това се случи в Шоуто на Слави, където премиерът отговаря на зрителски въпроси.

„Ще го направя. Това обаче крие голям риск“, заяви премиерът. И обясни, че това спестяване може да излезе скъпо. „Дойдат ли избори -  всички искат да „помагат“, но след като се спечелят изборите, идват и си поставят условията. Ако вкараме партиите в такъв режим, партиите ще тръгнат през бизнеса, да не говорим, че имаше кампании, които бяха финансирани от социално слаби. Те ще станат зависими от олигарсите“, каза Борисов.

И допълни: „Нали и в президентската кампания има закон за дарения и се оказа, че социално слаби са плащали за кампанията“. Той поясни, че намира този ход за „популистки“, а средствата са за политическия живот на партиите. ГЕРБ пък правели непрекъснато дарения от тези средства.

За цената на горивата

На въпрос за цената на петрола и горивата Борисов заяви, че новата наредба за касовите апарати предвижда, когато се зарежда на бензиностанции, в касовата бележката да отбележат колко са акцизите за държавата, колко е нетната цена и колко надценката, за да знае всеки българин колко е цената и каква е печалбата. „Всеки, когато си погледне бона ще знае как е формирана цената. Това е 100% прозрачност“, заяви Борисов.

„Цената на горивата имаше и в Русия проблем. Истински се надявам, че в нашите находища Хан Аспарух и Силистар ще има добри добиви и на петрол и на газ и тогава този въпрос няма да ни вълнува“, допълни премиерът.

Той подчерта, че САЩ са приели политика за шистовия газ, а в България това е мръсна дума. „Целият свят в момента прави терминали, за да вкарва от САЩ втечнен шистов газ, а ние казахме, че няма да добиваме. Когато не искаш да добиваш, а имаш огромни залежи, ние се ограничихме само до акваторията на Черно море“, посочи Борисов. Той подчерта, че бензинът днес е 2,10 лв. „И аз искам бензинът да е много евтин, но България не добива петрол“, каза премиерът.

За КТБ

Всичко е било под контрол и постепенно парите на държавата са намалели там. Отговорност за всичко носи БСП и ДПС, избраха Орешарски тогава за министър-председател, заяви Борисов. И обясни, че преди това КТБ е била стабилна банка.

10 милиарда приходи повече в хазната

В момента дългът ни е под 20%. 40% имаме ръст на приходите и 30% на БВП. Разликата за 4 години са 10 милиарда приходи повече в хазната, заяви Борисов. Той обясни, че до края на мандата БВП ще бъде 130 милиарда, а до края на мандата дългът ще намалее до 17%.

За свободата на медиите

По повод на закона „Пеевски“, премиерът обясни, че законът е бил подкрепен от всички парламентарни групи и никой не е възразил, тъй като целта е била изсветляване на медиите. „Ако медиите на Пеевски имат 5% дял, всички останали са на други собственици. Всеки олигарх и партия си прави медия“, допълни премиерът.

Има медии, на които аз всеки ден съм на карикатура. Има такива, които откровено лъжат. Няма лошо, това е демокрация. Не е честно това, което някой прави, да го приписва на нас, категоричен беше той.

За мен няма неудобни въпроси

Накрая водещият изрази съжаление, че не е успял да зададе всички въпроси.

"Поканете ме пак! За мен няма неудобен въпрос", отвърна премиерът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Така е когато всичко ти е прозрачно и честно нямаш неудобни въпроси
22.11.2018 10:29 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети