Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов ще участва в Първия каспийски икономически форум

Политика

Борисов ще участва в Първия каспийски икономически форум

Борисов ще участва в Първия каспийски икономически форум - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът е на посещение в Туркменистан

Премиерът Бойко Борисов ще участва на в Първия каспийски икономически форум. Той ще се проведе в националната туристическа зона „Аваза“ в близост до град Туркменбаши.

На форума ще участват държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации. 

Фокус на дискусиите в „Аваза“ ще бъдат развитието на икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти. По време на дискусиите лидерите ще обсъдят още ролята на каспийската икономика в глобален контекст, инвестиционната привлекателност в петролната и газовата промишленост, в електроенергията, транспорта, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес за участниците.

Премиерът е на посещение в Туркменистан в периода 10-12 август. Борисов ще се срещне с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. Ще има и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в „Аваза“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети