Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

Политика

Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет - Tribune.bg
Снимка:

Това ще е трета видеоконференция, на която евролидерите ще координират усилията за справяне с COVID-19

Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет, което ще започне днес в 17,00 часа и ще се проведе по видео връзка, съобщават от правителствената пресслужба. Това ще бъде третата видеоконференция, на която европейските лидери ще координират усилията на страните от ЕС за справяне с COVID-19, като предишните се състояха на 10 и 17 март.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, осигуряване на медицинско оборудване с акцент върху тестове, лична защитна екипировка и респиратори, както и за отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Европейските лидери ще разговарят и за начините за справяне със социално-икономическите последици, причинени от разпространението на COVID-19. Очаква се на срещата да бъдат разгледани и въпросите за граждани на Европейския съюз, които все още са блокирани в трети страни.

На заседанието на Европейския съвет ще бъде обсъдено и приемането на решение за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Република Северна Македония и Република Албания.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети