Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 10 и 11 декември в Брюксел

Политика

Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 10 и 11 декември в Брюксел

Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 10 и 11 декември в Брюксел - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 10 и 11 декември в Брюксел.

Фокус на разговорите между европейските лидери ще бъде по-нататъшната координация по въпросите, свързани с COVID-19. Държавните и правителствените ръководители ще направят преглед на ситуацията и ще обсъдят съвместните усилия за цялостна координация в отговор на пандемията от COVID-19, включително работата по ваксините и тестването и постепенното премахване на ограниченията. Темата за общите действия за справяне с пандемията беше основна и на срещата на европейските лидери през последните два месеца.

Акцент в дискусиите в Брюксел ще бъде и темата за климатичните промени. Лидерите от ЕС ще обсъдят стремежа за постигане на съгласие за намаляване на емисиите за 2030 г. Това ще позволи на общността да представи своя актуализиран национално определен принос към Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата преди края на 2020 г.

В дневния ред на заседанието в белгийската столица са включени и въпроси, свързани със сигурността, и по-специално борбата с тероризма и насилствения екстремизъм. В съответствие със заключенията си от октомври Европейският съвет ще разгледа отново положението в Източното Средиземноморие и отношенията с Турция. Лидерите ще обсъдят и отношенията на ЕС с държавите от Южното съседство.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети